Jelentős adományokkal Kárpátaljára

Jelentős adományokkal Kárpátaljára

Dr. Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt kárpátaljai útjáról, az imareggelikről, valamint a jelentős törvényalkotási munkáról, ami a képviselőkre vár.

 

A politikus beszámolt arról, hogy a hétvégén a Kárpátalján járt, Nagydobronyban, ahol Mága Zoltán hegedűművésszel és Lomnici Zoltánnal, az Emberi Méltóság tanácsának vezetőjével vittek jótékonysági adományokat.  Meglátogatták a helyi református leány nevelőotthon lakóit, de elmentek a helyi romák által lakott városrészre is, ahol korábban – valószínűleg szándékos gyújtogatás következtében – leégett a helyi imaház és az óvoda. Az imaház és az óvoda felújítására pedig egy ötmillió forintos adományt adtak át, ennek is köszönhetően a tervek szerint akár jövő év közepére elkészül az új imaház és az óvoda is. Minden helyre eljuttatott adománynak örültek a helyiek, minden segítségre szükségük van, bár az is igaz, hogy a református leányotthonban az alapvető élelmiszerekből nincs hiány, miután teljes mértékben önellátásra rendezkedtek be, mindent maguk állítanak elő. Ugyanakkor az is igaz, az adományok nélkül nehéz helyzetben lennének Nagydobronyban és másutt is, ezért is van az, hogy a magyar kormány külön is jelentős támogatásokat juttat el Kárpátaljára – tette hozzá a képviselő.

Bajkai István, mint Erzsébetváros korábbi alpolgármestere, a helyi választókerület fideszes vezetője megerősítette azt az információt, hogy a kerület kulturális kínálata bővülni fog. A Nagy Diófa utcában szeretnék létrehozni a Mesterségek Utcáját, ahol újjáélesztik az erzsébetvárosi ipari, kisipari életet, bemutatva a múltat és a jelent is egyaránt.

A képviselő beszámolt arról is, hogy az általa is szervezett rendszeres imareggelik a Parlamentben nagy sikerrel működnek, itt szinte minden párt képviselője megjelenik, ezeken az eseményeken nem a politikáról van szó, sokkal inkább vallási és társadalmi kérdésekről beszélgetnek egymással.

A politikus, mint a Törvényalkotási Bizottság alelnöke elmondta, a bizottság előtt jelenleg több mint 30 törvényjavaslat fekszik, azaz egy jelentős törvényalkotási folyamat előtt áll a Parlament, olyanokról döntenek majd, mint a gazdasági és adótörvények módosítása, de sok másról is.