Kocsis Máté szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

DEMETER MÁRTA AZONNAL TÁVOZZON A MAGYAR ORSZÁGGYŰLÉSBŐL!

 

A Fidesz-frakció felszólítja Demeter Mártát (LMP), hogy azonnal távozzon a magyar Országgyűlésből miután nem nyilvános adatok közzétételével megszegte képviselői esküjét és alaptalanul megrágalmazott ártatlan embereket – mondta Kocsis Máté szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

A Fidesz-frakcióvezetője emlékeztetett arra, hogy kedden napvilágot látott egy hír Demeter Mártától, mely arról szólt, hogy a miniszterelnök legkisebb lányát egy honvédségi repülőgépen utaztatták haza Ciprusról. Hozzátette, azóta kiderült, hogy ez egy álhír, mégis elterjedt a médiában.

„FELSZÓLÍTJUK AZ LMP-T, HÍVJA VISSZA A RENDÉSZETI BIZOTTSÁG ALELNÖKI SZÉKÉBŐL, ILLETVE TAGJAI SORÁBÓL ALKALMATLANSÁG MIATT”

Kocsis Máté elmondta, Demeter Márta összekeverte a miniszterelnök lányát egy valóban ugyanilyen nevű kétéves kislánnyal, aki egy Cipruson ENSZ-misszióban szolgálatot teljesítő magyar katonának a lánya. Demeter Márta hülyét csinált magából az ország előtt – tette hozzá.

A kormánypárti politikus közölte, nem történt más, mint a képviselőasszony a képviselői megbízatását felhasználva, politikai haszonszerzés reményében egy hazája szolgálatában álló magyar katonát annak családját és kétéves kislányát hamis hírbe hozta, pusztán azért, hogy a miniszterelnök lányáról, aki szintén kiskorú hamis képet fessen.

Kocsis Máté szerint, a polgári jogi és a büntetőjogi felelősség egyaránt felmerül az ügyben, a lehetséges lépéseket a képviselőcsoport vizsgálja.

Fotó: fidesz.hu

A képviselő számára az iratbetekintéskor ugyanis világossá kellett válnia, hogy a repülőgépen utazó többi családtag nem rokona a miniszterelnöknek, azaz alaposan vélelmezhető, pontosan tudta, hogy nem a kormányfő családjáról van szó – mutatott rá.

Azt gondoljuk, hogy a képviselőasszonynak felelni kell a tetteiért. Demeter Márta nemcsak, hogy megszegte az esküjét, alaptalanul rágalmazott ártatlan embereket és a miniszterelnököt valamint családját kívánta hamis színben feltüntetni, hanem bebizonyított, hogy teljesen alkalmatlan arra, hogy a magyar Országgyűlés képviselője legyen – fogalmazott Kocsis Máté.

Felszólítjuk az LMP-t, hívja vissza a rendészeti bizottság alelnöki székéből, illetve tagjai sorából alkalmatlanság miatt – hangsúlyozta a Fidesz-frakcióvezetője.

Demeter Mártát felszólítja a Fidesz-frakció, hogy miután nem tud államtitkokkal és érzékeny adatokkal jogszabályszerűen, megfelelően bánni távozzon a magyar Országgyűlésből – mondta a kormánypárti politikus.

Kocsis Máté leszögezte, Demeter Mártának semmi keresnivalója nincs a magyar Országgyűlésben. Súlyos ügyről van szó, amire még nem volt példa – tette hozzá.