Délelőtt éjszakáig tart a Színházak Éjszakája a Jókai téren.

Délelőtt éjszakáig tart a Színházak Éjszakája a Jókai téren.

Gálvölgyi Dorka, a Hatszín Teátrum vezetője a Színházak Éjszakájáról a Hatszínes programokról beszélt a Heti Tv Pirkadat című műsorában.

 

A Hatszín Teátrum, amelynek a tavalyi volt az első teljes évada, idén egy különleges programmal készül a Színházak éjszakájára, amelyik a Jókai téren már délelőtt elkezdődik. Délelőtt 10-kor már egy gyerekprogramot kínálnak, majd a gyerekekkel közösen lehet „Hatszínezni” is. Ezt követi majd a Gólem Színházzal közösen létrehozott előadás, ami elsősorban autista gyerekeknek szól, de természetesen mindenkit várnak erre a programra is, megmutatva a Hatszín Teátrum sokszínűségét, ahol minden előadásból egy kisebb részletet mutatnak meg a színházban.

Ezt követi majd a kamaszoknak szóló darab, az Adrian Mole szenvedései a felnőttkor küszöbén, ami tavaly nagy sikerrel ment a színházban. Ez az előadás sok olyan kérdést feszeget, ami egy kamaszt nevelő szülő és a kamasz számára is élményeket ad.

Délután öttől pedig kezdődnek a felnőtteknek szóló programok, ahol az összes társulat fellép, amelyek együttműködnek a Hatszín Teátrummal, kezd a Gólem Színház önfeledt zsidózása, majd jön a Grönholm módszer a Manna Produkciótól, majd Szalai Kriszta monodrámáját láthatják az érdeklődők. Lesz egy Nagy Dániel-Hrutka Róbert koncert, majd ezt követi egy beszélgetés Vári Évával.

Végül Falusi Mariann és Lang Györgyi kupléestje zárja a Színházak Éjszakáját a Hatszín Teátrumban.