A Fidesz-KDNP kihelyezett frakcióülését követően Velencén.

NEM ENGEDJÜK, HOGY ELVEGYÉK TŐLÜNK A HATÁRŐRIZET JOGÁT!

 

Magyarország nem engedi, hogy elvegyék tőle a határőrizet jogát – egyebek mellett ezt mondja ki az az országgyűlési határozattervezet, amelyet hétfőn terjesztenek a Ház elé – közölte Kocsis Máté Harrach Péterrel közösen tartott sajtótájékoztatón a Fidesz-KDNP kihelyezett frakcióülését követően Velencén.

A frakcióülés kiemelt és fő témája a Sargentini-jelentés volt. Kocsis Máté bejelentette, a Fidesz és a KDNP frakciói országgyűlési határozattervezetet terjesztenek a Ház elé a Sargentini-jelentéssel, és az azzal kapcsolatos kérdésekkel összefüggésben.

„A SARGENTINI-JELENTÉS HAZUG, MELYET CSALÁSSAL FOGADOTT EL AZ EURÓPAI PARLAMENT.”

Kifejtette, a tervezet kimondja, hogy a Sargentini-jelentés hazug, melyet csalással fogadott el az Európai Parlament, és a Fidesz-KDNP jogi meggyőződése szerint érvénytelen a döntés, ellentétes a Lisszaboni szerződéssel.

Ezért a frakciók felkérték a kormányt, hogy tegyen meg minden szükséges jogi lépést azért, hogy a csalással elfogadott jelentéssel szemben megvédje Magyarországot – tette hozzá. A képviselő közölte, a határozatban ki szeretnék mondani, hogy a jelentést Soros György emberei írták, és az ő emberei fogadták el.

Ha Judith Sargentini és bármely bevándorláspárti EP-képviselő, vagy az EP és Soros György azt hiszi, hogy Magyarország ezt szó nélkül hagyja, akkor téved; minden politikai és jogi lépést meg fogunk tenni, hogy megvédjük hazánk becsületét és a magyar emberek döntését ezzel a hazugságáradattal szemben – szögezte le a Fidesz frakcióvezetője.

Fotó: fidesz.hu

Kocsis Máté arról is beszélt, világossá vált, hogy ez a Soros-féle jelentés egy bosszú, melyet azért intéztek ellenünk, mert a magyar emberek többször kimondták, mit gondolnak az illegális migrációról, és maguk akarnak dönteni arról, hogy kivel éljenek együtt. Ezt a döntést az EP bevándorláspárti képviselői, Soros György zsoldosai nem tudják elfogadni, ezért bélyegezték meg Magyarországot és a magyar emberek döntéseit, ezért fordultak szembe a magyarok demokratikus akaratával – fűzte hozzá. Tájékoztatott arról is, hogy hétfőn terjesztik a Ház elé a határozattervezetet.

A Fidesz frakcióvezetője leszögezte, a határozat ki fogja mondani azt is, nem engedjük, hogy elvegyék tőlünk a határőrizet jogát, a magyar Országgyűlés nem fog asszisztálni ehhez a tervhez. A határozat világossá fogja tenni a demokratikusan megválasztott legitim magyar Országgyűlés és a magyar emberek akaratát – tette hozzá.

„A SARGENTINI-JELENTÉST ELJÁRÁSJOGI ÜGYESKEDÉS ÚTJÁN FOGADTÁK EL.”

Kocsis Máté reméli, hogy az Európai Parlamentben a hazájukat eláruló ellenzéki politikusok szégyellik magukat, és bízik abban, hogy magyar parlamentben ülő ellenzéki politikusok végre rájönnek arra, hogy nem lehet politikát csinálni Magyarországgal és az emberek érdekével szemben. Világossá fogjuk tenni számukra is, hogy Magyarország, a kormány és a kormánypártok meg fogják védeni az országot, valamint az emberek döntéseit a hazug és összehangolt támadással szemben – szögezte le a Fidesz frakcióvezetője.

Harrach Péter a sajtótájékoztatón elmondta, a KDNP is úgy gondolja, hogy a Sargentini-jelentést eljárásjogi ügyeskedés útján fogadták el, és olyan erős nyomást gyakoroltak több képviselőre is, melynek sokan nem tudtak ellenállni. A képviselő szerint egy olyan dekadens ideológia képviselői gyakoroltak erős nyomást a jelentést megszavazókra, amely elítéli a normális világot megvalósító Magyarországot. Aláhúzta, a jelentés megszavazása nem a kormány, hanem Magyarország ellen irányult, ezért az ezt megszavazó magyar képviselők hazaárulást követtek el.

A KDNP frakcióvezetője a párt által fontosnak tartott szociális ügyekről is beszélt. Elmondta, az ápolási díj kérdése ősszel a parlament elé kerül. Arról is beszélt, hogy a családi csődvédelemben is változás lesz, a részvétel lehetőségének módosítása várható; a tervezet még az ősz folyamán a kormány, illetve a parlament elé kerül. Kiemelte, a bedőlt hitelesek, a kilakoltatások ügyét is kezelni kell.

Kocsis Máté tájékoztatott arról is, hogy a kihelyezett frakcióülésen meghallgatták a kormány minden tagjának a beszámolóját, emellett a frakció döntött arról is, hogy létrehoznak két új kabinetet; a népesedéspolitikai kabinetet Novák Katalin, a bevándorláspolitikai-migrációs kabinetet pedig Németh Szilárd vezeti majd.