Hende Csaba a Soros-halózatnak a magyar igazságszolgáltatást érintő nyomásgyakorlására és befolyásolási szándékára hívta fel a figyelmet a parlamentben.

KI KELL ÁLLNUNK AZ IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁS FÜGGETLENSÉGE ÉS HAZÁNK SZUVERENITÁSA MELLETT!

 

Hende Csaba a Soros-halózatnak a magyar igazságszolgáltatást érintő nyomásgyakorlására és befolyásolási szándékára hívta fel a figyelmet a parlamentben.

A törvényalkotási bizottság elnöke felidézte, közel 300 éve annak, hogy a hatalmi ágak elválasztásának eszméje a jogállami gondolkodás alappillérévvé vált, melyben fontos sarokpont a bírói hatalmi ág függetlensége. Ennek szögesen ellentmondanak azok az aggasztó hírek, melyek szerint Soros György és hálózata befolyást akar szerezni a magyar igazságszolgáltatás felett úgy, hogy magukat civilnek mondó, fizetett politikai aktivisták akarják befolyásolni bíráink gondolkodásmódját, képzésnek álcázva beszivárgásukat – tette hozzá.

„AZ ELMÚLT IDŐSZAKBAN TÖBBSZÖR ÉRTÉK A BÍRÁKAT BEFOLYÁSOLÁSI SZÁNDÉKÚ TÁMADÁSOK EGYES CIVIL SZERVEZETEK ÉS KÜLFÖLDI HATALMI TÉNYEZŐK RÉSZÉRŐL.”

Hende Csaba aggasztónak tartja, hogy a Soros-féle álcivilek a magyar bíróknak és igazságügyi alkalmazottaknak tartsanak úgynevezett érzékenyítő tréningeket, melyeken a bevándorlást és a menedékjogot, valamint a gyűlöletbűncselekmények kérdését érintő jogi ügyekhez, perekhez adnak tanácsokat, a migránsok szempontjait bizonyára hatékonyan képviselve.

Aláhúzta, a Soros-hálózat a migrációt erősíti az illegális migránsoknak nyújtott jogsegélyezéssel, jogi képviselettel. Hozzátette: a Soros-hálózat azon is dolgozik, hogy minél többen be tudjanak jutni Európába, illetve megakadályozzák a már illegálisan bekerültek kiutasítását.

Ez szembe megy a magyar emberek akaratával, veszélyezteti az igazságszolgáltatás függetlenségét és a nemzetbiztonságot is – szögezte le.

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára azt mondta: elengedhetetlen a bírói integritás sérthetetlensége, de ezt nemcsak a végrehajtói hatalomnak kell tiszteletben tartania, hanem a mai világban kialakult más hatalmi tényezőknek is, mint a sajtónak, a „hálózatba szervezett civilnek mondott szervezeteknek” és az internet világának is. Úgy vélte: a parlament sem mehet el szó nélkül emellett a probléma mellett, a bíróságoknak segítséget kell nyújtani, hogy felismerjék ezeket a törekvéseket.