Kocsis Máté, a Fidesz vezérszónoka az alaptörvény hetedik módosításának vitájában

AZ ORSZÁGGYŰLÉSNEK KÖTELESSÉGE AZ ALKOTMÁNY MÓDOSÍTÁSA

 

Kocsis Máté, a Fidesz vezérszónoka az alaptörvény hetedik módosításának vitájában arról beszélt, hogy a 2016-os kvótanépszavazás és az áprilisi országgyűlési választás után az Országgyűlésnek nyilvánvaló kötelezettségévé vált az alkotmánymódosítás.

Magyarország védelme, az ország kultúrájának megőrzése, a keresztény kultúra megerősítése, jövőnk biztonságának szavatolása olyan kötelesség, amelyet a választók a kormánypártokra róttak, és amiből politikai vitát sem illő csinálni – fogalmazott a frakcióvezető, hangsúlyozva: az alkotmányos identitás, a nemzeti önazonosság védelmére irányuló javaslat a választók felhatalmazásán nyugszik.

„AZ ALAPTÖRVÉNY KI FOGJA MONDANI, HOGY MAGYARORSZÁGRA IDEGEN NÉPESSÉG NEM TELEPÍTHETŐ BE.”

A több területet is érintő alaptörvény-módosítási javaslatról szólva kifejtette: létezik egy olyan alkotmányos minimum, amelyet az Európai Unió jogrendje sem írhat felül, létezik a szuverenitásnak az a része, amelyet Magyarország nem adhat fel.

Az alaptörvény ki fogja mondani, hogy Magyarországra idegen népesség nem telepíthető be – a csoportos kiutasítás tilalmát is rögzítik -, ahogyan azt is, hogy nem kaphat menedéket az, aki biztonságos országon keresztül érkezett – ismertette Kocsis Máté.

Fotó: fidesz.hu

A módosítás további pontjai közül kitért a közigazgatási felsőbíróság felállítására, üdvözölve, hogy visszaállítják a bírósági rendszer történeti alapjait, külföldi példákra hivatkozva pedig megjegyezte, nem tekinthető extrémnek, hogy az alaptörvény rendezi a közigazgatási bírósági szervezeti rendszer kereteit.

A magánszféra védelmére vonatkozó új passzusról a fideszes vezérszónok kiemelte: a véleménynyilvánítás szabadsága és a gyülekezési jog gyakorlása nem járhat mások magánéletének és otthonának sérelmével.
A frakcióvezető reméli, az ellenzék is tiszteletben tartja majd a választók döntését, és nem fordítanak hátat sokmillió magyar ember akaratának.