Továbbra is Nyitrai Zsolt a stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott

TOVÁBBRA IS NYITRAI ZSOLT A STRATÉGIAI TÁRSADALMI KAPCSOLATOKÉRT FELELŐS MINISZTERELNÖKI MEGBÍZOTT

Továbbra is Nyitrai Zsolt a stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ, csütörtökön.

A közlemény szerint a kormány működésében továbbra is kiemelt helyet kap a nemzetstratégiailag kiemelt ügyekben a különböző társadalmi csoportokkal való kapcsolattartás és együttműködés. Stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízottként továbbra is Nyitrai Zsolt kapott erre megbízást Orbán Viktor miniszterelnöktől – teszik hozzá.

„A KORMÁNY FONTOSNAK TARTJA A KÜLÖNBÖZŐ TÁRSADALMI CSOPORTOK VÉLEMÉNYÉNEK MEGHALLGATÁSÁT ÉS AZOK BECSATORNÁZÁSÁT A DÖNTÉSHOZATALBA.”

A tájékoztatás kitér rá, hogy a kormány fontosnak tartja a különböző társadalmi csoportok véleményének meghallgatását és azok becsatornázását a döntéshozatalba.

E cél hatékony és eredményes érvényesülése érdekében Orbán Viktor miniszterelnök 2018. május 18-i hatállyal miniszterelnöki megbízottá nevezte ki Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselőt – emelik ki.

A miniszterelnöki megbízott a Miniszterelnöki Kabinetirodán belül látja el feladatát. Hatáskörébe tartozik a kormányzati cselekvésre irányuló társadalmi kezdeményezések fogadása, az ezzel kapcsolatos kormányzati döntések előkészítése, valamint a kormány társadalmi stratégiai partnereivel való kapcsolattartás és konzultáció.

A miniszterelnöki megbízott a kiemelt társadalompolitikai ügyekben javaslattételi joggal bír a miniszterek és a kormány irányába – zárul a Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye.