Newsletter – Balázs Fülei

2018. január

Newsletter – Balázs Fülei <[email protected]>

 

Newsletter – Balázs Fülei <[email protected]>

HÍRLEVÉLAZ ÚJ ÉV ELSŐ KONCERTJEIA zenei világ egyik legrangosabb kamarazenekara, a Camerata Bern, amely a közelmúltban olyan vendégművészekkel játszott együtt, mint Vadim Repin, Heinz Holliger, Maurice André, Jean-Pierre Rampal, Gidon Kremer, és Schiff András – február elején a Zeneakadémia Nagytermében Fülei Balázzsal ad közös koncertet. A műsorban Bach és Liszt versenyművei szerepelnek.

Camerata
Forrás: Camerata Bern

Bach és Liszt egy-egy concertója mellett február folyamán a közönség egy másik versenyművet, Chopin e-moll zongoraversenyét is hallhatja, amit Fülei Balázs a Győri Filharmonikus Zenekarral játszik. Az év első szólóestjeinek helyszíne Lettország, majd Ukrajna lesz – a koncertekhez kamarazenei mesterkurzus is kapcsolódik a rigai, és a kijevi Zeneakadémián. Folytatódik a 2017 végén indult, a francia szerzők műveit bemutató sorozat is, a következő koncerten Falvay Attila hegedűművész Franck és Debussy szonátáit szólaltatja meg Fülei Balázzsal.

Falvay és Fülei
Fotó: Zeneakadémia/Valuska Gábor

A ZONGORA GASZTRONÓMIÁJATekinthetjük-e a kottát receptnek, az előadást pedig az elkészült ételnek? Mi történik, ha kizárólag recept alapján játszik a művész?  Mennyire befolyásolja az elkészült étel sikerét a jó fűszerezés, és persze a tálalás? Fülei Balázs „A Zongora – közelről” című hangszerbemutató sorozatának következő, immár ötödik részében – január 23-án a Bartók Emlékházban – a közönség megkóstolhatja az egyazon receptre készült, mégis különböző előadásokat, és eldöntheti, kihez melyik „fűszerezésű”  áll a legközelebb.

Fülei Balázs
Fotó: Tardos Zoltán

Kiadja: Vita-Musica Management
Összeállította: Bokor Gabriella
Minden jog fenntartva  ©