Befogadás zenével és tánccal: segítséget nyújtunk értelmi sérült barátainknak

Befogadás zenével és tánccal: segítséget nyújtunk értelmi sérült barátainknak

Minden zsidónak törekednie kell a világ megjavítására, arra, hogy segítsen azokon, akik rászorulnak, mindegy, hogy zsidók-e vagy sem. Ezért fogadjuk be az értelmi sérültek táncházát is, ezért adunk nekünk helyet, természetesen teljesen ingyen, a központunkban és azért is, mert a barátainknak tekintjük őket, szeretünk együtt lenni velük.

A Hegyhát Sport és Kulturális Egyesület értelmi sérült embereknek szervez élőzenés tánctanítással egybekötött táncházat, munkájukat a MAZSIHISZ példaértékűnek tekinti és igyekszik támogatni is. Ezentúl a táncházaknak a MAZSIHISZ székháza ad otthont, a nagy múltú, szép és tágas Goldmark-terem lesz a helyszínük ezentúl havonta két alkalommal.

Első alkalommal, most vasárnap, december 3-án (vasárnap) a Ki mit tud-nyertes, bolgár táncokat játszó Martenica együttes koncertezik a Goldmarkban, ahová mindenkit nagy szeretettel várnak és várunk, amúgy is itt volt már az ideje, hogy bolgár táncok csendüljenek fel a hitközségi kultúrteremben.

A táncház, december 3-án (vasárnap) 15:00 órakor veszi kezdetét és 17:00 óráig tart. Pontos cím: Budapest, VII. kerület, Síp utca 12. Az eseményre a belépődíj 300 forint fejenként, a bevétel teljes egészében az értelmi sérülteket támogató hegyhát Egyesülethez kerül.

A Hegyhát elsősorban értelmi sérült embereknek rendez táncházat, ám szívesen látnak ők és mi is más típusú fogyatékkal élőket is a Goldmark-termi táncházakon.

A MAZSIHISZ székházának, akárcsak intézményeinknek és zsinagógáinknak, mindig nyitva áll az ajtaja, jelmondatunk az, hogy áldott az érkező, báruch hábá.

Találkozunk most vasárnap, december 3-án.