2018-ban újra Zsidó Művészeti Napok

Régi is, új is, Jewish

 

2018-ban újra Zsidó Művészeti Napok

  1. május 28. és június 10. között immáron harmadik alkalommal rendezik meg a Zsidó Művészeti Napokat Budapesten. A nyár eleji eseménysorozat évek óta élvonalbeli művészekkel és minőségi előadásokkal várja a zsidó kultúra iránt érdeklődőket. A 2018-as esemény programjai közül hármat már 2017-ben megismerhet a közönség és akár bérlet formájában is biztosíthatja rájuk a helyét. Az első három meghirdetett koncert Dés László: Egy este Esterházy Péterrel, Álomfejtés – koncertszínház Szirtes Edina Mókussal és a Kovács Kriszta Kvintettel, valamint a Cotton Club Singers Páratlan! című nagykoncertje lesz.

 

„A kérdés kissé sarkítva az, hogy meg lehet-e zenésíteni Freudtól az Álomfejtést? Szerintünk csak az kell, hogy legyen, aki megálmodja ezt.” A Kovács Kriszta Kvintett és Szirtes Edina Mókus Álomfejtés című közös estjén a megkomponált, azaz megálmodott dalokat dramatikus sorrendbe helyezik és álomszínházat hoznak létre. Vendégük is lesz Farkas Gábriel személyében, aki az éneklés mellett rajzol is majd. Az előadás 2018. június 2-án 19 órakor a Hatszín Teátrumban lesz látható.

 

A Cotton Club Singers négy éve nem lépett színpadra és a 2018-as MOMkult-beli nagykoncertjük, amelynek a Páratlan! címet adták egyedülállónak ígérkezik: Szűcs Gabi, Kozma Orsi, Fehér Gábor és László Boldizsár mellett színpadra lép Zsédenyi Adrienn is. A koncerten számos olyan jiddis sláger is hallható lesz, mint a Bei mir bist du schön, a Hava nagila, vagy épp a Hegedűs a háztetőn-musical dalai. A koncertre 2018. június 3-án 20 órakor a MOMkultban kerül sor.

 

„Esterházy Péter elsősorban a barátom volt, mindamellett persze a fellépőtársam, nagy író, gondolkodó, a közélet meghatározó, emblematikus alakja.” Dés László Egy este Esterházy Péterrel című estjén különleges élményben lehet részünk az Óbudai Társaskörben 2018. június 7-én 19 órakor. Dés László felolvas az író írásaiból, és aztán zenében folytatja azokat, reagál a szövegekre. Mesél majd olyan történeteket is, amiket együtt éltek meg.

 

A Zsidó Művészeti Napokon először lehet bérlet formájában helyeket igényelni az első három meghirdetett előadásra.

Részletes információ az esemény honlapján olvasható.