Hidvéghi Balázs pénteki sajtótájékoztatóján.

A FIDESZ A MAGYAR CSALÁDOKAT ÉS A MUNKÁBÓL ÉLŐ EMBEREKET SZERETNÉ TÁMOGATNI, NEM A BEVÁNDORLÁST

 

Elfogadhatatlan, hogy Soros György azt követeli, hogy finanszírozzuk, és jelentős összegekkel támogassuk a bevándorlókat, a Fidesz a magyar családokat, a munkából élő magyar embereket szeretné támogatni – jelentette ki Hidvéghi Balázs pénteki sajtótájékoztatóján.

A kormánypárti politikus – reagálva Kovács Zoltán kormányszóvivő sajtótájékoztatójára – emlékeztetett, Soros szerint az Európába érkező migránsoknak az első két évben fejenként 30 ezer euró – körülbelül 9 millió forint – támogatást kell adni, és a pénz előteremtéséhez adókat kell emelni, csökkenteni kell az uniós támogatásokat, és hitelfelvételre is sort kell keríteni. Soros áll rendelkezésre ahhoz, hogy segítséget nyújtson a hitelek ügyében – jegyezte meg a Fidesz kommunikációs igazgatója.

„A BEVÁNDORLÁSPÁRTI ELLENZÉK GYAKORLATILAG ELFOGADTA A SOROS ÁLTAL ERŐLTETETT ELKÉPZELÉST.”

Hidvéghi Balázs arra is felhívta a figyelmet, hogy ez még csak a támogatásokat jelenti, a tömeges bevándorlás egyéb költségeit – a szociális, oktatási, és egészségügyi költségeket – nem is foglalja magába. A Fidesz-KDNP a leghatározottabban elutasítja ezt az elképzelést – szögezte le a kormánypárti politikus.

Elutasítjuk magát a gondolatot is, hogy a magyar emberek, a magyar családok finanszírozzák a bevándorlást, és segélyeket adjanak a migránsoknak, és elutasítjuk az elképesztő összeget is – fogalmazott a Fidesz kommunikációs igazgatója. Összehasonlításként elmondta, 9 millió forintért egy minimálbért kereső magyar embernek közel 6 évig kell dolgoznia.

Fotó: fidesz.hu

A Fidesz a magyar családokat, a munkából élő magyar embereket szeretné támogatni, nem pedig a bevándorlást – húzta alá Hidvéghi Balázs. Elmondta, a kormánypártok azon dolgoznak, hogy tovább tudják folytatni az adócsökkentések és béremelkedések politikáját. Az elmúlt években a magyarok saját munkájából, erejéből sikerült elérni a bérek növekedését; ezt akarjuk folytatni, és szeretnénk még többet költeni az egészségügy fejlesztésére valamint az oktatásra, nem pedig a bevándorlást akarjuk finanszírozni – fogalmazott a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Hidvéghi Balázs arról is beszélt, hogy aggodalommal látják, hogy a bevándorláspárti ellenzék gyakorlatilag elfogadta a Soros által erőltetett elképzelést; megvalósítanák a betelepítéseket, elfogadnák a kvótákat, beleértve az ilyen mértékű anyagi támogatásokat is. Felhívta a figyelmet arra, mindezek óriási terhet jelentenének a magyar emberek és a költségvetés számára. Politikailag és erkölcsileg is felháborítónak tarjuk, hogy a kormányzása alatt megszorító intézkedéseket hozó, a családokat és az országot eladósító baloldal most ellenzékből felelőtlen módon – a Soros-terv részeként – egy ilyen elképesztő terhet jelentő tervet támogat a bevándorlás érdekében – jelentette ki a politikus.

Felhívta a figyelmet arra, mindebbe belerokkanna a magyar költségvetés, és belerokkannának a magyar emberek is, annál is inkább, mert nem látható a bevándorlás vége. Hozzátette: a legutóbbi kvótadöntést követő nyilatkozatokból is látszik, hogy a cél egy állandó, felső határ nélküli betelepítési mechanizmus kialakítása, beleértve az ilyen elképesztő mértékű támogatásokat is. Mindez elfogadhatatlan, a Fidesz-KDNP támogatja a kormányt abban a politikájában, mely szembemegy ezekkel a hibás és veszélyes elképzelésekkel – fogalmazott Hidvéghi Balázs.