Europsky den zidovskej kultury- Zsidó Kultúra Európai Napja

Europsky den zidovskej kultury- Zsidó Kultúra Európai Napja

11:30 Ünnepváró

12:15 A Védd meg önmagad!

14:30 150 éves az „Emancipációs törvény”

MEGHÍVÓ

A Komáromi Zsidó Hitközség az elmúlt évek hagyományait követve 2017. szeptember 3-án, vasárnap minden érdeklődőt vár a Zsidó Kultúra Európai Napján. Szeretnénk betekintést nyújtani a zsidó vallás és kultúra színes világába.

A zsidóság életének jellegzetessége a körforgás. A sok ezer év alatt kialakult hagyományok láncolatának legmeghatározóbb pontja az év kezdte, a nagyünnepek: ros hasana és jom kipur. Az ünnepek beköszöntése előtt Balogh István az OR-ZSE doktorandusza, a buda- pesti Scheiber Sándor Gimnázium tanára segítségével kaphatunk előzetes bepillantást az előttünk álló napok hagyományaiba.Az előadással párhuzamosan gyermekprogrammal is várjuk az érdeklődőket.

című könyv ismertetése önvédelmi bemutatóval egybekötve – Sklut Tibor, Dunaszerda- hely, www.kobukrav.com.

13:45 Gyökereimet keresem

Bevezetés a zsidó családkutatás rejtelmeibe és lehetőségeibe. Előadók: Gerő Szandra és Udvarhelyi Anikó a Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár Családkutató Központjának munkatársai.

Vajda Károly, a komáromi Selye János Egyetem docensének előadása.

15:15 A Kehila és a Kehila Haver díjak átadása

15:30 HAKOL BESEDER azaz Minden Rendben

A Docpiano Band koncertje – Világzene Izrael Népétől, Izrael Népéről. A zenekar tagjai: Dr. Juhász Máté és Kovács András a Magyar Rotary Klub zenei nagykövetei.

A rendezvény ingyenes! Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

A programot a Komáromi Zsidó Hitközség szervezi. (Tel.: 00421-35-7731-224, 0036-20-358-86-76, e-mail: [email protected]). A műsorváltozás jogát a szervezők fenntartják.

A rendezvény támogatói: Komárom városa, Nyitra Megye Önkormányzata, JHF, Szlovák Köztársaság Kormánya, Bethlen Gábor Alap.