Orbán Viktor Izrael askenázi főrabbijával tárgyalt

Orbán Viktor Izrael askenázi főrabbijával tárgyalt

D_MTI20170706003

A magyar zsidóság védelméről, támogatásáról és a magyarországi zsidó élet virágzásáról is szó esett Orbán Viktor miniszterelnök, valamint David Lau, Izrael askenázi főrabbija találkozóján az Országházban – közölte Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

A megbeszélésen, amelyen részt vett Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke, valamint Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbija is, Orbán Viktor biztosította vendégét: a magyarországi zsidó közösség a kormány feltétlen védelme alatt áll. Hozzátette: a magyar zsidóság – a többi történelmi egyházhoz hasonlóan – minden lehetséges támogatásban részesül.

D_MTI20170706004

A főrabbi örömmel állapította meg, hogy a zsidó élet virágzik Magyarországon, és köszönetet mondott Orbán Viktornak az ehhez nyújtott segítségért – közölte Havasi Bertalan.

 

A Fidesznél és a KDNP-nél zéró tolerancia van az antiszemitizmussal szemben, a magyar kormány éppen azért küzd az illegális migráció ellen, hogy megóvja a magyar emberek és a magyar zsidóság biztonságát – jelentette ki Hollik István, KDNP-s országgyűlési képviselő.         A politikust arról kérdezték, hogy a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének elnöke néhány napja egy levélben a Soros György arcképét ábrázoló kormányzati plakátokkal kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy azok antiszemita képzettársításokat indíthatnak el, még akkor is, ha az alkotók szándéka nem ez volt. Hollik István ugyanakkor kijelentette: a Fidesz és a KDNP mindig, minden alkalommal, minden antiszemita megnyilvánulást mélyen elítélt, ez eddig is így volt, és ezután is lesz.

Hangsúlyozta: éppen azért küzdenek az illegális migráció ellen, hogy megóvják a magyar emberek és a magyar zsidóság biztonságát Magyarországon.    Szerinte ugyanakkor Soros György ezt az illegális bevándorlást „akarja erőltetni” és „próbálja nyomás alá helyezni” a magyar kormányt és a Fidesz-KDNP-t. „Ez a plakátkampány erről szól” – tette hozzá Hollik István.