A BreuerPress és a HetiTV hírei 

A BreuerPress és a HetiTV hírei 

 

 

 

 

 

Több városban is a deportálások 73. évfordulója alkalmából megemlékeztek a holokauszt áldozatairól. Így Szegeden, Veszprémben, Kaposváron, Gyöngyösön és Békéscsabán is fejet hajtottak a politikusok és vallási méltóságok. Szegeden együtt emlékezett a főrabbi, az MSZP-s országgyűlési képviselő és a hittudományi főiskola rektora, és máshol is egy napra félretették az ellentéteket a pártok, felekezetek.

 

 

 0:30

 

 

 

A visegrádi országok együttműködése az unión belül a legszorosabb és leghatékonyabb, és mára világszerte branddé vált – nyilatkozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A miniszter szerint az elmúlt években a szövetség azért tudta fontosságát fenntartani, mert a józan ész alapján politizált, és bizonyította, hogy ésszerű gazdaságpolitikával a növekedés motorja tud lenni, és a bevándorlási hullámot is meg tudta állítani. Ezzel kapcsolatban megjegyezte, Brüsszel „kipécézte” magának a visegrádi országokat: kötelezettségszegési eljárással fenyegetőznek ahelyett, hogy azon gondolkodnának, hogyan lehet az Európai Unió biztonságát helyreállítani.

 

 

 0:00

 

 

A CEU üdvözli Andrew Cuomo, New York állam kormányzójának közleményét, amely a magyar kormány képviselőjével folytatott megbeszéléseket „eredményesnek” nevezte – tudatta a CEU. Közleményükben azt írták: „A CEU nem vesz részt a tárgyalásokon, de bízunk benne, hogy ezek olyan megoldáshoz vezetnek, ami lehetővé teszi, hogy a CEU szabad intézményként Budapesten maradhasson.”