Ötpárti egyeztetést tartottak a parlamenti pártok

CÉL, HOGY NE LEHESSEN PÁRTOKAT FEKETÉN FINANSZÍROZNI

 

Célunk, hogy ne lehessen politikai pártokat feketén finanszírozni – jelentette ki Kósa Lajos az ötpárti egyeztetés után, hétfőn.

Ötpárti egyeztetést tartottak a parlamenti pártok az MSZP javaslatcsomagjáról, melyet az államfő által visszaküldött pártok fekete finanszírozását tiltó törvényhez dolgoztak ki.

„A JAVASLAT ÉRTELMÉBEN SZABADTÉRI REKLÁMHORDOZÓN CSAK LISTAÁRON JUTHATNÁNAK REKLÁMFELÜLETHEZ ÚGY, HOGY A TÖBBI PÁRTOT NE LEHESSEN KIZÁRNI A REKLÁMFELÜLETEK ELÉRÉSÉBŐL.”

A Fidesz frakcióvezetője ennek kapcsán kifejtette: a javaslat értelmében szabadtéri reklámhordozón csak listaáron juthatnának reklámfelülethez úgy, hogy a többi pártot ne lehessen kizárni a reklámfelületek eléréséből.

Szeretnénk ezt a „súlyosan korrupciós helyzetet orvosolni”, aminek a fenntartása mellett szavazott a komplett ellenzék.

Jelezte: a szocialisták javaslatában vannak részletek, amelyeket elfogadhatónak tart, ugyanakkor vannak a javaslatban alkotmányellenesnek tűnő rendelkezések is.

Közölte: a Fidesz elnöksége holnap tárgyal a kérdésről, a törvényalkotási bizottság pedig csütörtökön vagy péntek reggel vitatja meg a javaslatot.

Ugyanakkor Kósa Lajos nem tartja kizártnak, hogy lesz még ötpárti egyeztetés az ügyben, mert a kompromisszumtól még messze vagyunk.

Fotó: fidesz.hu

Az MSZP korábbi javaslatát terjesztette be, „a Jobbik azt mondja, hogy mindenki összefogott ellene”, az LMP pedig sokkal szélesebb körben szeretné kiterjeszteni az észrevételeit, ami azt eredményezné, hogy jelenleg meg nem nyitott törvényeket is módosítani kellene, ami eljárási hiba miatt alkotmányellenessé válna, azt a köztársasági elnök nem írhatná alá – összegzett a frakcióvezető.