A BreuerPress és a HetiTV hírei

A BreuerPress és a HetiTV hírei 

„Magyar Magyarországot és európai Európát akarunk” – fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök a parlamentben, ahol a lezárult nemzeti konzultációt értékelte. A kormányfő szerint a nemzeti konzultációk lehetővé teszik, hogy az emberek, a választott parlamentjük és a kormányuk közös akarattal cselekedhessen. Az ország mai eredményeinek ez a fundamentuma, ezért sikerült kimenteni Magyarországot a pénzügyi katasztrófából, megfékezni az árakat, százezreknek munkát adni, emelni a béreket, és megindítani Magyarországot a gazdasági fejlődés ösvényén – fejtette ki. A miniszterelnök szerint ma a magyar emberek többsége úgy gondolja, „Brüsszel fordítva ül a lovon”, és nem engedhetjük meg, hogy Brüsszel átvegye az irányítást.

 

  2:00

 

……………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

 

 

Nem fog csúszni a nyugdíjak kifizetése azt követően sem, hogy az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság feladatait a Magyar Államkincstár (MÁK) veszi át novembertől – mondta Dancsó József, a MÁK elnöke. A szervezet vezetője ismertette, hogy jelenleg az egyesítés előkészítése zajlik, munkacsoportok vizsgálják az átállás lehetőségeit annak érdekében, hogy november 1-jére megvalósuljon a teljes szervezeti integráció. Legnagyobb kihívásnak az eltérő szervezeti kultúrák összehangolását nevezte, de felidézte, hogy korábban már sikerrel bonyolítottak le hasonló átalakítást: januárban a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal több feladatát vették át.

 

  00:27

 

 

…………………………………………………………………………………………………………………………………………..

 

Több mint 32 ezer haláleset, az összhalálozás 26 százaléka elkerülhető lett volna jobb egészségügyi ellátórendszerrel és hatékony népegészségüggyel 2014-ben Magyarországon – állapítja meg többek között az első magyar egészségügyi teljesítményértékelés. Magyarországon most készült el először az átfogó jelentés, 76 indikátort használ a 2013-15 közötti időszak elemzésére, s fogalmaz meg súlyos megállapításokat az ellátórendszerről – írja a Napi.hu. A magyar lakosság egészségi állapota javuló tendenciájú, de nagyok az országon belüli különbségek, az átlag pedig továbbra is elmarad az Európai Unió legtöbb tagállamának szintjétől, a kevésbé tehetős háztartásoknak pedig gyakran jelentős anyagi terhet okoz az egészségügyi ellátáshoz való hozzáférés – összegez az értékelés.