Kárpátaljai Zsidó Napok

Kárpátaljai Zsidó Napok / ajánló

 

 

Deák Andrea

Kedves Mindenki,
A Határtalan Kultúra program keretén belül egy nagyszabású öt napos Kulturális Fesztivált szervezünk: Kárpátaljai Zsidó Napok címen, Nagyszőlős és Beregszász helyszínekkel, számos támogató és partner bevonásával.
Kárpátalja úgy él a magyar zsidó emlékezetben, mint az eltűnt-elpusztított autentikus zsidóság otthona. Kárpátalja számtalan elnémult zsidó történet szülőhelye és temetője, a mindennapok magyar kultúrájának elsüllyedt szigete. A Kárpátaljai Zsidó Napokon közösen emlékezhetünk és érezhetjük jól magunkat, zsidók és nem zsidók, sokszínű és gazadag közös kultúránk és történelmünk felidézésével, mert az emlékezet határtalan – örökké fennmaradhat. Az emlékezés nem más, mint az eltávozottak visszafogadása, az emlékezés valójában jövő.
Az eseményre sajnos most nem tudtam utat szervezni, mert rengeteg feladat volt magával a szervezéssel. És amúgy is hamarosan útra kelünk Herkulesfürdő és környékére, hogy bebarangoljuk a csodálatos Erdélynek ezt a területét.
De aki ellenállhatatlan vágyat érez és mégis szívesen jönne, nekik szívesen segítek szállásfoglalásban és minden egyébben.
Többek kérését meghallgatva egyébként igyekszem még az idén egy Kárpátaljai utat Lemberggel fűszerezve megszervezni, ha lesz rá kellő érdeklődő, de ez egyelőre csak terv. Ha szeretnétek egy ilyen úton részt venni, kérlek, hogy jelezzétek felém.
A Herkulesfürdői utasoknál hamarosan jelentkezem további információkkal.
Szép nyarat, derűt és sok napsütést és sok kultúrát kívánok határtalanul.
Sok üdv:Deák Andrea (Andi)Telefonszám: 06 30 212-2694Mellékletek terület