Felhívás a Berlinben tartózkodó magyarok számára

Felhívás a Berlinben tartózkodó magyarok számára

Külgazdasági és Külügyminisztérium,

Magyarország berlini nagykövetsége az alábbi ügyeleti mobil számon várja a városban történt tragikus eseményekkel kapcsolatos bejelentéseket: 00-49-172-3233-930.

Nem emelik a terrorfenyegetettségi szintet

Belügyminisztérium,

Az európai nagyvárosokban 2016. december 19-én elkövetett merényleteket követően a Terrorellenes Koordinációs Bizottság nem módosította a Magyarország területén jelenleg hatályban lévő 3-as (közepes) terrorfenyegetettségi fokozatot.

A KKM óvatosságot kér a Németországba utazóktól

Külgazdasági és Külügyminisztérium,

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) azt tanácsolja a Németországba készülő magyar utazóknak, hogy főleg a nagyvárosok forgalmas helyein, karácsonyi vásárain, tömegrendezvényeken, turisták által látogatott fontosabb közterületeken a szokottnál is nagyobb óvatosságot, körültekintést tanúsítsanak.

Nincs tervezett magyarországi terrorcselekményről szóló információ

Kormányzat,

Nincs olyan információ, amely Magyarországon készülő konkrét terrorcselekményre vonatkozna – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.

Berlini merénylet – Szijjártó Péter levélben fejezte ki részvétét

Külgazdasági és Külügyminisztérium,

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter levélben fejezte ki részvétét és együttérzését Frank-Walter Steinmeier német külügyminiszternek.