Kósa Lajos keddi sajtótájékoztatóján.

A baloldal választói közül is egyre nagyobb számban nyilatkoznak arról, hogy elmennek szavazni és – ellentétben a pártjukkal –, nemmel voksolnak – hangsúlyozta Kósa Lajos keddi sajtótájékoztatóján.

Nagyon sokan megértették, hogy az október 2-i népszavazás nemzeti ügy, a baloldal választói közül is egyre nagyobb számban nyilatkoznak az országjáró kampány alatt arról, hogy elmennek szavazni és – ellentétben a pártjukkal –, nemmel voksolnak – jelentette ki a Fidesz frakcióvezetője. Hozzátette: ők nem a Fideszre szavaznak, hanem arra, hogy az Európai Unió semmilyen döntéshozó szervezete ne határozhasson úgy, hogy nem magyar állampolgárokat kötelezően hazánkba telepít.

„ÉDJÜK MEG MAGYARORSZÁGOT, SZAVAZZUNK NEMMEL ÉS NE KOCKÁZTASSUK SAJÁT JÖVŐNKET, BIZTONSÁGUNKAT, HAGYOMÁNYAINKAT ÉS ÉRTÉKEINKET.”

Kósa Lajos felhívta a figyelmet arra, egyre több MSZP-s politikus is azt mondja – egyelőre a fórumokon és négyszemközti beszélgetéseken -, hogy el kell menni a kvótareferendumra, és nemmel kell szavazni. A frakcióvezető felidézte, a napokban egy MSZP-s önkormányzati képviselő, Móricz Eszter úgy nyilatkozott – szemben a pártja hivatalos álláspontjával -, hogy elmegy a népszavazásra, és nemmel szavaz.

Kósa Lajos jellemzőnek nevezte, hogy a tegnapi napon az önkormányzati képviselőjét berendelte az MSZP elnöksége, utána pedig Móricz Eszter olyan közleményt adott ki, melyben azt állította, hogy félreérthetően fogalmazott.

Ez nem igaz, mert aki hallotta a tévében a nyilatkozatát, azt nem lehetett félreérteni – jegyezte meg a Fidesz frakcióvezetője.

Móricz Eszter azt is mondta, hogy visszavonja nyilatkozatát, mert nem akar ártani a közösségének, az MSZP-nek. Kósa Lajos megjegyezte, úgy tűnik, az MSZP semmit sem felejtett, semmit sem tanult, képtelen maga mögött hagyni a bolsevik hagyományokat, azt, hogy „mindenkinek lehet a pártban különvéleménye: a börtönben meg az akasztófa előtt”.

Fotó: fidesz.hu

A Fidesz frakcióvezetője aláhúzta, a baloldal választóik szerint is rossz álláspontot képvisel, és egyre több baloldali politikus van, aki időnként már egy-egy nyilatkozattal jelzi, hogy különvéleménye van, de a „mindenható pártfegyelem” megakadályozza.

Kósa Lajos arra kér mindenkit, hogy menjen el szavazni, mert ez nem pártpolitikai, hanem nemzeti ügy. Védjük meg Magyarországot, szavazzunk nemmel és ne kockáztassuk saját jövőnket, biztonságunkat, hagyományainkat és értékeinket – szögezte le.

Kósa Lajos kitért arra is, hogy a múlt héten a parlamenti pártok frakcióvezetőinek írt nyílt levelére egyelőre csak az MSZP-s Tóth Bertalan válaszolt, aki azt írta, hogy nincs is kvótakérdés az unióban. Ezt annak dacára írja, hogy az Európai Bizottság jogszabályalkotást kezdeményezett a kötelező betelepítési kvótával kapcsolatban, és az Európai Parlament (EP) elnöke pedig többször bejelentette, hogy az EP ősszel napirendjére tűzi ezt a kérdést, és azt is kifejtette, hogy felső limit nélkülinek kellene lennie a kvótának.