Orbán Viktor. Napirend előtti felszólalásában a miniszterelnök aláhúzta, a népszavazás nemzeti ügy

NE KOCKÁZTASSUK MAGYARORSZÁG JÖVŐJÉT!

 

A népszavazás célja, hogy megvédjük Magyarországot – jelentette ki Orbán Viktor. Napirend előtti felszólalásában a miniszterelnök aláhúzta, a népszavazás nemzeti ügy.

A kormányfő kijelentette, az itthoni kedvező hírek ellenére ma általános európai életérzés, hogy zűrzavaros időket élünk, nehéz és embert próbáló küzdelem előtt állunk.

„SOKAT DOLGOZTUNK, ÉS ENNEK EREDMÉNYEKÉNT JÓ ÚTON, JÓ PÁLYÁN HALADUNK, VÉGRE MEGINT VAN JÖVŐNK, VAN MIBEN REMÉNYKEDNI.”

Orbán Viktor szerint érdemes górcső alá venni, hol álltunk az előző ciklus közepén, és ahhoz képest mit végeztünk eddig, a mostani kormányzati ciklus feléig. Munkás évek állnak mögöttünk, az ország pénzügyeit rendbe tettük – jegyezte meg.

Az áremelkedéseket és a munkanélküliséget megfékeztük, hazaküldtük az IMF-et, az utolsó fillérig visszafizettük a szocialisták által felvett hitelt mind az IMF-nek, mind az Európai Uniónak, soha nem látott módon támogatjuk a családokat – sorolta.

Hozzátette: 2013 óta minden évben növekszik az emberek keresete és sikerült megőrizni a nyugdíjak reálértékét, rezsicsökkentést vittünk véghez és meg is védtük az eredményét, kimentettük a családokat és a településeket is az adósságcsapdából, fontos lépéseket tettünk a nemzetegyesítés útján.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy 2012 nyarán a dolgozó emberek száma 3 millió 850 ezer volt, ez a szám idén nyárra több mint 4 millió 300 ezerre nőtt; az előző ciklus felében 463 ezer embernek nem volt állása, idén nyáron ez a szám már csak 227 ezer, és 100 ezer felett van a betöltetlen álláshelyek száma is. Nem állunk meg itt, cél a teljes foglalkoztatottság – szögezte le. Kitért arra is, hogy a gazdasági növekedés 2012 második negyedévében -1,6 százalék volt, 2016 hasonló időszakában pedig 2,6 százalék; és tisztességes darabot sikerült lefaragni az államadósságból is.

Fotó: fidesz.hu

Hangsúlyozta azt is, hogy saját teljesítményünknek, – nem a felvett hiteleknek – köszönhetően felfelé kapaszkodnak a bérek, közben gyakorlatilag nincs infláció, és az iskolakezdés is egyre kevésbé megterhelő a családok számára. Fejlődésünk összképe már kezd jól mutatni, de még mindig nem tartunk ott, ahol szeretnénk; azért dolgozunk, hogy évről évre mindenki léphessen egyet előre – jegyezte meg.

Aláhúzta, előrébb tartunk, mint négy éve, és köszönetet mondott minden magyar embernek az elvégzett munkáért. Sokat dolgoztunk, és ennek eredményeként jó úton, jó pályán haladunk, végre megint van jövőnk, van miben reménykedni – fogalmazott Orbán Viktor. A miniszterelnök köszönetet mondott a riói olimpikonoknak is.

„A MODERNKORI NÉPVÁNDORLÁS EREDMÉNYEKÉNT NYUGAT-EURÓPÁBAN AZ ÉLET RÉSZÉVÉ VÁLT A TERROR ÉS AZ ERŐSZAK.”

A kormányfő kiemelte, Magyarország Európa közepén van, annak az Európának, mely vészjósló időket él át. Annak az Európának, amely ha nem lesz képes határozott és jó válaszokat adni az előtte álló fenyegetésekre, akkor tovább gyengül, és akkor mi, magyarok is hiába büszkélkedhetünk eredményeinkkel – tette hozzá.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy a Brexit már nem egy lehetőség, hanem kőkemény realitás, melyet nem lehet visszacsinálni. Nekünk nem London okozza a fejtörést, hanem Brüsszel – jegyezte meg.

A kormányfő szerint nemcsak a britek elégedetlenek Brüsszellel, egész Európa vitatkozik, ágál és forrong.

A modernkori népvándorlás eredményeként Nyugat-Európában az élet részévé vált a terror és az erőszak; a terror beköltözött Európába – tette hozzá.

Felhívta a figyelmet arra, ami Belgiumban, Franciaországban, Németországban megtörténhetett, az bárhol megtörténhet.

Orbán Viktor szerint a bajt azok a pártok és kormányok okozták, melyek naivitással válaszoltak a bevándorlás által támasztott kihívásokra. Megjegyezte, a naivitás veszélyes dolog, a jóindulat sem mentség rá. A naiv politika bódulatot okoz, elveszi a cselekvőképességünket és bajt hoz a fejünkre; ma ez a naivitás Brüsszelben általános – jelentette ki. A miniszterelnök aláhúzta, Európának fel kell ébrednie, a migránsválság ugyanis nem fog magától megoldódni.

A kormányfő fontosnak nevezte a szeptember 16-i uniós csúcsot. Ennek kapcsán leszögezte, a magyar javaslat szilárd pilléreken nyugszik. Európát a tagállamok szintjén kell megerősíteni, ezért vissza kell térni a nemzetek Európájához és fontosnak nevezte azt is, hogy gazdaságilag meg kell erősíteni az uniót, vissza kell szerezni a versenyképességet. Nem kilépni akarunk, hanem meg akarjuk javítani azt, ami van, és mi nekünk fontos – jegyezte meg. A miniszterelnök elmondta azt is, hogy Magyarország egy európai hadsereg felállításának gondolatát is támogatja.

Orbán Viktor leszögezte, a pozsonyi EU-csúcson is fel fog lépni a naiv és veszélyes bevándorláspolitikával szemben, és helyette reális, valóságismereten alapuló, erőt felmutató önvédelmi migránspolitikát javasol. A miniszterelnök felhívta a figyelmet arra, a brüsszeli politika civilizációs katasztrófához vezet, amely nem egyik napról a másikra következik be, inkább lassan, de feltartóztathatatlanul halad. Szép lassan egyre több lesz a muszlim, és Európára többé nem fogunk ráismerni – tette hozzá.

„A BRÜSSZELI POLITIKA CIVILIZÁCIÓS KATASZTRÓFÁHOZ VEZET.”

A kormányfő felhívta a figyelmet arra is, hogy növekedni fog a migrációs nyomás; amit eddig láttunk a népvándorlásból, azok csak a bemelegítő körök voltak, az igazi mérkőzés még előttünk áll.

Orbán Viktor szerint a brüsszeli bürokraták azt az érzetet keltik, hogy a jó európai élet egyszerűen elérhető, csak ide kell jönni.

Ha pedig biztatják őket, akkor a hatalmas néptömegek ide is fognak jönni – figyelmeztetett.

A miniszterelnök kiemelte, nincs kő a szívünk helyén, ugyanakkor az Európát veszélyeztető bevándorláspolitikának is véget kell vetni; olyan választ kell adni, amely egyszerre erkölcsös és ésszerű. Orbán Viktor leszögezte, a magyar válasz ilyen. A segítséget kell odavinni, ahonnan a bevándorlók jönnek, nem pedig a bajt idehozni – tette hozzá.

A kormányfő aláhúzta, a józan ész megköveteli, hogy megváltoztassuk a mai bevándorláspolitikát. A kvóta elhibázott, kell a kerítés, kellenek az unión kívüli védett területek, valamint dönteni kell arról: kit engedjünk be és kit ne, és erről ki döntsön – sorolta.

Első lépésben a kvótareferendummal meg akarjuk változtatni a brüsszeli bizottság által meghozott döntéseket – vázolta Orbán Viktor. A bizottsági döntések közül kiemelte azt, hogy egy felső határ nélküli, automatikus bevándorlószétosztási mechanizmust akarnak megvalósítani, és könnyítenék a családegyesítés folyamatát is.

„KVÓTAREFERENDUMMAL MEG AKARJUK VÁLTOZTATNI A BRÜSSZELI BIZOTTSÁG ÁLTAL MEGHOZOTT DÖNTÉSEKET.”

Hozzátette: Brüsszelnek még ez sem elég, cselre készülnek, mert ha nem boldogulnának a nemzetállamokkal, akkor majd boldogulnak baloldali városokkal. Ha nem boldogulnak Magyarországgal és Budapesttel, akkor majd „leboltolják” Zuglóval Salgótarjánnal, vagy Szegeddel – ezt hirdette meg az Európai Parlament elnöke – figyelmeztetett Orbán Viktor.

Most fog eldőlni, hogy lesznek-e, és ha igen akkor hol migránstelepek – tette hozzá. A miniszterelnök ezért az tanácsolja a baloldali vezetésű településeken élőknek, hogy legyenek résen, és még inkább menjenek el szavazni október 2-án.

A kvótareferendum nemcsak egy országos népszavazás, hanem 3200 helyi népszavazás is, mert Brüsszel terve nemcsak az országot fenyegeti, hanem a településeket is – fogalmazott. A miniszterelnök ezért arra kéri a településeket, hogy ők is védekezzenek. A népszavazás célja, hogy megvédjük Magyarországot – szögezte le. Büszkék lehetünk arra, hogy mi vagyunk ez egyetlen európai ország, ahol az emberek népszavazáson elmondhatják a véleményüket – tette hozzá.

Orbán Viktor hangsúlyozta, a népszavazás nemzeti ügy, itt nincs jobb vagy baloldal, csak magyar emberek és magyar jövő van; nincs pártügy, csak pártok felett álló nemzeti ügy. Végre megint van jövőnk, arra kérem önöket, ne kockáztassuk Magyarország jövőjét – zárta napirend előtti felszólalását a kormányfő.