Műlovarnőre rontott a megvadult calais-i horda

Műlovarnőre rontott a megvadult calais-i horda

A szüleit összevagdosták, más „eredménye” nem volt a támadásnak

Nagy-Britannia egyik legismertebb műlovarnőjét, Lucy Phillipset érte támadás. A sportoló gépkocsijával vontatta lószállító utánfutóját, amikor a támadók csapdájába esett.

Lucy-Phillips-706480.jpg

Az eset még augusztus 22-én történt, de a sajtóhoz csak most jutott el annak az éjszakának a híre, amely alatt Lucy Phillips egy műlovagló bajnokságról tartott hazafelé. Az eseményen műugratásban képviselte az Egyesült Királyságot. A gépkocsiban vele voltak a szülei is. Útjukat hajnali fél kettő tájban kidőlt fatörzs torlaszolta el.

Mint kiderült, a fatörzs nem véletlenül hevert az útjukba. Amikor fékezésre kényszerült, a fütykösökkel felfegyverzett banda nekiesett a járműnek és a vontatmánynak. A tetőtől talpig feketébe öltözött támadók ütlegeték a lószállító utánfutót és beverték az autó utasoldali első ablakát.

Lucy-Phillips-and-her-horse-641548.jpg

A 26 éves Lucy ennek ellenére kiszállt és hátrament, hogy megpróbálja megnyugtatni a horda támadásától megrémült lovat. A támadók eközben az utánfutó oldalán lévő ajtót próbálták betörni.

„Annyira rémisztő volt, és úgy látszik, az elmúlt néhány hónapban az erőszak csak fokozódott. Rettenetes ez és hihetetlen. Nem csak a nagy kamionokat támadják meg, most már úgy látszik, nem is érdekli őket többé, kire támadnak rá”, nyilatkozta a műlovarnő. „Nem akarom megijeszteni az embereket. De bárki arra járónak nagyon óvatosnak kell lennie, amikor visszafelé jön. Mi megfogadtuk, hogy éjszaka többé soha nem utazunk arra.”

Jungle-in-Calais-641551.jpg

A Dzsungel Calais mellett, közel tízezer illegálissal

Lucynek nem esett baja, de szüleit vér borította, amikor a támadók eltávoztak. Az anyának az arcát, az apának a karját vágták meg valamilyen éles szerszámmal.

Nem világos, mi volt a támadók célja, és az sem, miért futamodtak meg, holott nyilvánvaló túlerőben voltak, áldozataikat kirabolhatták volna és abban sem akadályozta őket meg senki, hogy elvegyék az autót.