Már a 28. orrszarvúbébi jött világra egy izraeli szafariparkban

Már a 28. orrszarvúbébi jött világra egy izraeli szafariparkban

 

Az újszülött orrszarvú – fotó: Sáj Naftali

Ismét, immáron huszonnyolcadszor, szélesszájú orrszarvúbébi született Izraelben, a Ramat Ganban lévő szafariparkban – értesült a Jiszráél Hajom című újság honlapja szerdán.

Az állatkert szakértői szerint a helyi klíma rendkívüli módon kedvez az orrszarvúk szaporodásának, s ezért az utóbbi években valóságos “babyboom” zajlik a rinocéroszok körében.

 

A 23 éves Tanda, az új rinocéroszborjú édesanyja is remekül érzi magát Tel-Aviv mellett, ahol rendkívül hasonlatos az időjárás az afrikai őshazájában szokásoshoz. Tanda 13 évvel ezelőtti érkezése óta már negyedik alkalommal ellett Ramat Ganban.

Gondozói néhány napja arra lettek figyelmesek, hogy tőgyei megteltek tejjel, és távol tartotta magától két évvel ezelőtt született borját. Ezek egyértelmű jelei voltak a közeli ellésnek. Egy elválasztott, növényekkel teli, kellemesen árnyékos részre terelték, ahol a többi állat zavaró jelenléte nélkül, nyugodt körülmények között hozhatta világra kicsinyét.

Anya és kicsinye - fotó: Gideon MarkovicsAz újszülött orrszarvú - fotó: Sáj Naftali

Az orrszarvúbébit és anyját egy hétig elkülönítik a többi rinocérosztól, amíg a többi orrszarvú is hozzászokik az új jövevényhez.