A Hantech vezetője Egyiptomban is a sikeres magyar ipart képviselte

A Hantech vezetője Egyiptomban is a sikeres magyar ipart képviselte

 ZelenkaPal

Orbán Viktor kormányfő nemrégiben Egyiptomba látogatott, a delegációnak több jelentős cég vezetője is tagja volt.

A diplomáciai megbeszélések mellett komoly gazdasági tárgyalások is zajlottak, melyeknek köszönhetően már a látogatás ideje alatt is kilenc megállapodásra is aláírás került, ezeknek az összértéke 126 milliárd forint.

kairo-zelenka

Az üzleti megbeszéléseknek köszönhetően több, egykor nagy tapasztalattal rendelkező iparág is újra megerősödhet, mint például a haditechnika.

A tárgyalások után a harcijárművek, tehergépkocsik alkatrészeit is magyar gyártók állíthatják elő, ezzel is megnyitva egy jelentős 10 milliárd eurós piacot is. Mellette még a mezőgazdasági, informatikai és biztonságtechnikai együttműködésekről is születtek megállapodások.

Az üzleti delegáció tagja volt Zelenka Pál, a Hantech tulajdonosa is. A cég vezetője szerint a tárgyalások egyértelműen bebizonyították, hogy komoly érdeklődés mutatkozik a Hantech és termékei iránt.

A cég vezetése teljesen tisztában van azzal, hogy ez a piac mind a minőségi igényeket, mind pedig a mennyiségeket tekintve komoly kihívások elé állítják a Hantechet, annak minden dolgozóját, de ahogy Zelenka Pál fogalmazta: „Nem mi lennénk, ha nem vágnánk bele, már sikerült reménytelennek tűnő piacokat is meghódítanunk. Ehhez nem kellett semmi más, mint a minőség és a pontosság. Ezzel rendelkezünk.”

Mint azt Zelenka Pál elmondta, igenis lehet egy magyar cégnek megállnia a nemzetközi piacon, ehhez pedig elsősorban komoly munkára, színvonalas, minden igényt kielégítő termékekre, valamint a sajátos magyar szemléletre van szükség. A Hantech Zrt. ezeknek a paramétereknek is teljesen megfelel.

Többek között a növekvő piaci szerepvállalásnak is köszönhetően a csornai székhelyű vállalkozás tulajdonosa a fejlesztésekkel kapcsolatban fontosnak tartotta kiemelni, hogy a Hantech nem csak a berendezésekbe, de a szakoktatásba is komoly összegeket fektet. A duális szakképzés keretében 80 diák tanul a cég saját szakmunkásképző intézetében.

Ám ezzel még nem értek véget a Hantech elképzelései a nemzetközi színvonalú szakemberképzés tekintetében, hiszen Tamásiban is hasonló intézmény indul útjára. Zelenka Pál szerint az a legjobb munkaerő, amelyik helyben él, amelyik megbecsüli a saját települését, majd a saját munkahelyét, saját munkájának az eredményét. Így lehet a Hantech egyszerre hazai és nemzetközi értékek képviselője.

Aki képes erre, az a világ számos pontján megállja a helyét – emelte ki Zelenka Pál, a Hantech tulajdonosa. Ez jelentheti azt is, hogy egykor volt híres iparágak újra életre kelnek, olyan termékekkel, amelyek nem csak az adott cég, hanem az egész ország hírnevét öregbítik.