A miniszterelnök 2017 februárjában kezd széles körű konzultációt arról, hogy pártelnökként kit javasol az államfői tisztségre

Jövő heti ülésén dönt a kormány a Nyugati, a Déli és a Kelenföldi pályaudvar sorsáról.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a Liget zöldfelületeinek megmentése kapcsán arról beszélt, ez mindannyiunk számára fontos ügy. A Városliget mint kert és mint zöldfelület újulhat meg, a kormány 15 milliárd forintot biztosít a célra – jelentette ki.

„NÖVEKEDNI FOG A ZÖLDFELÜLETEK SZÁMA 65 SZÁZALÉKRA, 1000 ÚJ FÁT FOGNAK ÜLTETNI, 600 FA REHABILITÁCIÓJA ZAJLIK MAJD, A BEÉPÍTÉS MAXIMUM 7 SZÁZALÉKOS LESZ, ÉS FOLYAMATOSAN CSÖKKENTENI FOGJÁK A LEBETONOZOTT FELÜLETEK ARÁNYÁT IS.”

Tájékoztatott arról, hogy ma a Városliget 5 százaléka van beépítve, 60 százaléka zöldfelület, a többi 35 százalék beton és járda. A kormány kérése Baán László felé, javaslata a magyar kertészszakma felé az volt, hogy növekedjen a zöldfelület, és csökkenjen a beton – hangsúlyozta. Elmondta, a miniszteri biztos az értékelő bizottság döntése alapján kiválasztotta azt a magyar tervező csapatot, aki megtervezik a Liget mint park rekonstrukcióját.

Növekedni fog a zöldfelületek száma 65 százalékra, 1000 új fát fognak ültetni, 600 fa rehabilitációja zajlik majd, a beépítés maximum 7 százalékos lesz, és folyamatosan csökkenteni fogják a lebetonozott felületek arányát is, lesz futópálya, lesznek játszóterek, a tó rehabilitációja is megtörténik – sorolta.

Leszögezte, támogatják Budapesten azokat a programokat, amelyek csökkentik a beépítést, az aszfaltozott területek nagyságát, és zöldítenek. Jelezte, a jövő heti kormányülésen döntenek a Nyugati, a Déli és a Kelenföldi pályaudvar sorsáról is.

Elmondta azt is, hogy a „Nyugati liget” terve alapján egy jelentős zöldfelület kötné össze a pályaudvart és az állatkertet. Budapest jövőjét illetően kijelentette, a céljuk, hogy jobb, biztonságosabb és kényelmesebb legyen a közlekedés, a zöldfelületek aránya nőjön, az aszfalté pedig csökkenjen.

Fotó: fidesz.hu

Lázár János szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóján kitért arra is, hogy a Fidesz alapszabálya értelmében a párt mindenkori elnökét illeti a jog, hogy javaslatot tegyen a képviselőcsoportnak a köztársaságielnök-jelölt személyéről. Mint mondta, ezt hosszú, alapos és körültekintő konzultáció előzi meg, így volt ez Schmitt Pál és Áder János esetében is

A miniszterelnök 2017 februárjában kezd széles körű konzultációt arról, hogy pártelnökként kit javasol az államfői tisztségre a Fidesz-frakciónak – jelentette ki.

Rovatok: Egyéb