ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט שיגר הבוקר (ב’) סרטון שבו הוא מספר על תחושותיו רגע לפני כניסתו לכלא. אולמרט הורשע ונידון לשנה ושבעה חודשי מאסר, שאותם יחל לרצות הבוקר בכלא מעשיהו. „אין אדם שעומד מעל החוק, עשיתי טעויות, אך לא בעלות אופי פלילי”, אמר בסרטון. „אני כופר מכול וכול באישומי השוחד”.
בעבירה של קבלת שוחד הורשע אולמרט בפרשת הולילנד, ובתיק שבו שיבש מהלכי חקירה בפרשות הולילנד ו טלנסקי. „הבוקר אכנס לכלא לרצות את עונשי. שומריי מהיחידה לאבטחת אישים ילוו אותי לשם, וסוהרי שירות בתי הסוהר ישמרו עליי לאורך תקופת המאסר”, אמר אולמרט בסרטון.
„בהיותי ראש הממשלה הופקדה בידי האחריות העליונה לשמירת ביטחונם של אזרחי ישראל, והיום אני הוא זה שעומד להיסגר מאחורי סורג ובריח. אתם ודאי משערים בנפשכם עד כמה השינוי הזה כואב ומוזר עבורי, עבור משפחתי ועבור יקיריי ואוהדיי.
„בשעה זו חשוב לי פעם נוספת לומר, כפי שאמרתי בבית המשפט ומחוצה לו, שאני כופר מכול וכול באישומי השוחד שיוחסו לי. כמו כן חשוב לי להדגיש שאף אחד מהאישומים שבהם הורשעתי אינו מיוחס לפעילותי בתקופה שבה כיהנתי כראש ממשלה”.
אולמרט הודה בסרטון: „עמדה לי זכות גדולה לשרת את הציבור כחבר כנסת, כשר, כראש העיר בירושלים וכראש ממשלת ישראל. זכיתי לקחת חלק בשלל מהלכים מרתקים ומשמעותיים לחברה הישראלית”.
„כדור שלג שתפח מסיבות שאינן משפטיות”
עוד אמר: „במהלך פעילותי הענפה עשיתי גם טעויות, אף שלדעתי הן לא היו בעלות אופי פלילי. על חלקן אני משלם היום מחיר יקר, אולי יקר מדי. בלב כבד מאוד אני מקבל על עצמי את גזר הדין, אך אין אדם העומד מעל החוק.
„בחרתי מרצוני לכהן כאיש ציבור, מסלול שיש בו הרבה אתגר וסיפוק בצד מחירים כבדים. אחד מהם הוא היווצרות תדמית שלא מייצגת נכונה את המורכבות של חיי, אישיותי ושל הבחירות שלי. לדאבוני הוצמדה לי בשנים האחרונות תווית של מושחת. אבל תקופת כהונתי כראש ממשלה הסתיימה בטרם עת ובצלן של חקירות משטרה, והיום אני ראש ממשלה לשעבר שעומד לרצות עונש מאסר”.
אולמרט הדגיש: „זהו מהלך חריג וחמור שיש מי שיראו בו אישור לכוחה של הדמוקרטיה הישראלית. אני מבקש באותה נשימה גם להעלות את האפשרות שכדור השלג המשפטי בענייני הלך ותפח משלל סיבות נוספות שאינן משפטיות בלבד. אולי כשתשקוט הסערה והעיסוק במה שסובב אותי יחזור לפרופורציה נורמלית, יקבלו חלק מהדברים פרשנות אחרת וממדים שפויים יותר. אולי במרחק הזמן יוכל הציבור לבחון את הרגע העגום הזה במבט ביקורתי ומאוזן. אני מאמין שגם לכך זקוקה הדמוקרטיה הישראלית”.
הוא הביע תקווה כי „אז רבים יכירו בכך שבתקופת כהונתי כראש ממשלה נעשו ניסיונות כנים ומבטיחים לפתוח פתח לתקווה ולעתיד טוב יותר של שלום, שמחה ורווחה. ולסיום אומר כך – החיים מזמנים לי היום מבחן לא פשוט, אני הולך לקראתו בעצב גדול, אבל האהבה, התמיכה וההזדהות שאני זוכה להן בימים אלה מחזקות אותי לקראת הבאות. תודה רבה לכם”.
אישיות מאובטחת
לקראת הגעתו של אולמרט נמסר משירות בתי הסוהר כי אולמרט מוגדר אישיות מאובטחת. מרגע כניסתו למאסר תעבור האחריות על השמירה עליו משב”כ לשב”ס. בין כותלי הכלא השב”ס יהיה אמון על השמירה והאבטחה בלעדית.
„בגלל הנחיות של שב”כ וכדי להגן עליו החליטו שהוא יישב באגף המיוחד והמבודד שנבנה בשבילו”, הסביר ניר. „הוא יהיה הרבה יותר בודד. כל מי שיהיה איתו באגף יעבור בדיקה ביטחונית, גם האסירים – חלקם ממורשעי הולילנד – וגם הסוהרים שקיבלו קביעות באגף השמור. המשמעות היא שיהיו לו תנאים בסיסיים כמו חדר כושר קטן, אולי שביל הליכה של כמה מטרים וחדרון אוכל. בגלל שהוא יהיה מנותק משאר האסירים והצוות – בדידותו תהיה רבה יותר”.
מפקד כלא מעשיהו לשעבר, גונדר בדימוס יצחק ניר, הסביר בשיחה עם ynet כי רק אם אולמרט „יוותר על האגו”, הוא יוכל להעביר את תקופת המאסר בצורה מיטבית. עוד ציין ניר כי בגלל הנחיות גורמי הביטחון והאבטחה על ראש הממשלה לשעבר, יהפוך מאסרו למורכב עוד יותר משל אסירים מן המניין. בימים הראשונים למעצרו אולמרט יהיה תחת השגחה צמודה.
Ehud Olmert, Izrael volt miniszterelnöke, korábban Jeruzsálem polgármestere február 15-én, hétfőn reggel 10 órakor bevonult a ramlei Máászijáhu börtönbe, hivatali korrupció és az igazságszolgáltatás akadályozása miatt kirótt 19 hónapos szabadságvesztés letöltésének megkezdésére.
A szabadságvesztés időtartama 27 hónapra növekedhet, amennyiben Olmertet további vádpontokban is vétkesnek találják.
Mától tehát egy volt államelnök (Mose Kácáv, akit szexuális molesztálás miatt ítéltek letöltendő börtönbüntetésre) mellett immár egy volt miniszterelnök is rácsok mögött fizet az egyszerű polgár számára is méltatlan viselkedésért.
Ez egyrészt az államrend stabilitását, igazságszolgáltatásának az erejét, másrészt viszont a felső vezetők túlzott hatalmát, a zsidó állam egykori idealizmusának végét, a társadalom aggasztó anomáliáit jelzi.
A ma 71 éves Ehud Olmert 1993 és 2003 között töltötte be Jeruzsálem polgármesterének a tisztjét, 2006 és 2009 között pedig a Likud párt jelöltjeként miniszterelnök volt.
Olmert a börtönben nem részesül különleges bánásmódban, de öt hónap múlva már kaphat szabadságot.
A jeruzsálemi Holyland ingatlan-üggyel kapcsolatban öt további elítélt személy kezdi meg szabadságvesztés-büntetésének letöltését különböző fegyház-intézetekben, egy részük Olmerténél is hosszabb időre. ◙