Kósa Lajos szombati sajtótájékoztatóján Debrecenben.

A Fidesz-frakció helyesli és támogatja a kormány illegális bevándorlással kapcsolatos tájékoztatási kampányát – jelentette be Kósa Lajos szombati sajtótájékoztatóján Debrecenben.

kosa.debrecen.sajto3

A kormány tájékoztató kampányt indít annak érdekében, hogy a magyarok megismerhessék a betelepítési kvóta és az illegális bevándorlás kockázatait. Kósa Lajos hangsúlyozta, a felvilágosító kampány tényeket rögzít.

„A KULTÚRÁNKAT, AZ EURÓPAI CIVILIZÁCIÓT IS VESZÉLYEZTETI AZ ILLEGÁLIS MIGRÁCIÓ.”

Aláhúzta, ma már tudjuk, hogy a párizsi terrormerényletek legalább egyik kitervelője Magyarországon keresztül, az illegális bevándorlók között elvegyülve jutott be az Európai Unióba.

Hány ártatlan európainak kell még meghalnia ahhoz, hogy az európai baloldal és a Soros Györgyhöz köthető civil szervezetek elismerjék azt a vitathatatlan tényt, hogy az illegális migráció növeli a terrorveszélyt? – tette fel a kérdést.

A Fidesz frakcióvezetője kiemelte azt is, hogy a tömeges bevándorlás a bűnözési kockázatot is növeli. Ezt minden olyan ország statisztikája alátámasztja, ahol korábban tömeges bevándorlás valósult meg – jegyezte meg.

Kósa Lajos aláhúzta, a napnál világosabb, hogy a kultúránkat, az európai civilizációt is veszélyezteti az illegális migráció. Hozzátette: az európai szokásokat és társadalmi együttélési normákat is veszélyezteti; már olyan követelésekkel jönnek az illegális bevándorlók, hogy az ő közösségeikben ne az európai normák és szabályok érvényesüljenek. Mi Európát olyannak szeretjük, amilyennek megismertük, amilyennek az európaiak ezt a kontinenst több évezred alatt kialakították, és nem gondoljuk, hogy ezt fel kellene adni bármilyen ideológiai vagy gazdasági érdekből – jegyezte meg.

Kósa Lajos bejelentette, a Fidesz-frakció helyesli és támogatja a kormány illegális bevándorlással kapcsolatos tájékoztatási kampányát. Egyáltalán nem vagyunk meglepve, hogy a Soros Györgyhöz köthető civil szervezetek vagdalkoznak, de a tényeket nem tudják cáfolni – fogalmazott. Példaként említette, a Helsinki Bizottság odáig ment, hogy a kötelező betelepítési kvóta tényét is tagadja. Elmondta, az is tény, hogy ez a rendelkezés 130 ezer illegális bevándorló kötelező széttelepítéséről szól, de az Európai Bizottság már elfogadott egy következő javaslatot is, az állandó elosztási mechanizmust, amely alapján további egymillió illegális bevándorlót osztanának szét.

Felhívta a figyelmet arra, a családegyesítéseket is figyelembe véve Magyarországra öt év alatt szegednyi bevándorlót telepítenének az uniós döntések alapján.

A frakcióvezető arról is beszélt, hogy megindult az európai baloldal bosszúja Magyarország ellen, mert hazánk következetesen megvédi az ország és Európa határait. A képviselő a politikai bosszú részének nevezte, hogy az Európai Bizottság jegyzékbe vette azt a kezdeményezést, mely arra vonatkozik, hogy indítsák el Magyarországgal szemben uniós alapszerződés 7. cikke szerinti eljárást. Teljesítjük az európai normákat és jogszabályokat – szögezte le Kósa Lajos.

Hazugságnak nevezte a nyugati sajtó azon állításait is, hogy hazánk lezárta a határait. Magyarország a dublini és a schengeni egyezményeknek megfelelően műszaki határzárat létesített, a zöldhatárt zártuk le, a határátkelőket nem – tette hozzá.

Kósa Lajos hangsúlyozta, a kötelező betelepítési kvóta nem megoldja, hanem kiszélesíti a problémát, mert meghívásként értelmezhető. Kiemelte azt is, hogy a kvóta jogszerűtlen is, mert Magyarország nem adta át senkinek sem azt a jogát, hogy meghatározza, kivel kíván együtt élni, és arra is felhívta a figyelmet, hogy a kvóta sérti a lakosság tömeges áttelepítését tiltó nemzetközi jogot is.