Zarándokút – utazás a zsidó örökségbe Észak-Alföldön

Zarándokút – utazás a zsidó örökségbe Észak-Alföldön

EU logo 

Zarándokút logoDZSH logo

Kedves leendő Zarándok!

Érezted már, hogy jó lenne megállítani az időt, esetleg visszautazni száz évet? Látni, hogy milyen volt az élet régen, amikor nem rohantunk prezentációról meetingre, amikor a 24 óra elég volt egy napra, és az emlékeinket nem a megapixelek örökítették meg, hanem egyszerűen csak emlékek voltak, de azokat ma is mesélik még?

1. kép
Egy ilyen világba hívunk most… Debrecenben megelevenedik a múlt, és a jelen részévé válik minden egyes nap. A Zarándokút kiindulópontja egy évszázadokkal ezelőtt virágzó zsidó közösségnek volt az otthona, és ez a közösség ma egyszerre teremti meg a harmonikus vallási-kulturális jelent a múltidézés lehetőségével.
2. kép
A Zarándokút programban nemcsak épületeket láthatsz, mert ahhoz nem is kellene program: ha eljössz, megtudhatod, hogyan éltek a debreceni zsidók a boldog békeidőkben, ha részt veszel a programokon, megismerheted a szokásainkat, örömeinket, legendáinkat – egy kicsit minket.
Várunk télen és nyáron, reggel és este. Jöhetsz egyedül, és hozhatod a barátaidat is, elférünk. Örülünk, ha csak néhány percre ugrasz be, de ha tetszik, maradhatsz napokig. Ha elfáradtál, lefeküdhetsz, ha megéheztél, megetetünk. Hozhatod a gyerekeket, és jöhetnek csak felnőttek is.
Ha szereted a bort, megkóstolhatod, ha nem, akkor megszeretheted. Vannak képeink, tárgyaink, emlékeink, vannak mesélőink és hallgatóink – van olyan, hogy szól a zene, és van úgy, hogy nagy a csend, de az jólesik.
3. kép
Mielőtt jössz, kérdezz vagy keress minket, de jöhetsz csak úgy, mert a meglepetéseket is szeretjük ám.

A Zarándokút első állomása Debrecen, innen majd vezetünk tovább Nagykállóba.

Cím: 4025 Debrecen, Bajcsy-Zsilinszky utca 26.