Saul fia-különszáma

A Múlt és Jövő Saul fia-különszáma

 
Múlt és Jövő Alapítvány
Postacím: 1024 Budapest
Keleti Károly u. 16. II/3.
Telefon: 316-70-19
Fax: 316-70-19

   E-mailcím:

 Adószámunk:
19638115-2-41

Bankszámlaszámunk:
10200823-22220378-
00000000

  
Legújabb lapszámunk
 
  
 

  
 Kedves barátaink!
Ha jelentős – de ezúttal igazolt – késéssel is, megjelent folyóiratunk új száma, amelyet teljes egészében a Saul fia című filmnek szenteltünk. Összeállításunk távol áll a díj-rodeók, promóciós kampányok médium-zajától, s megpróbálja körüljárni nemcsak a mű értékeit, de történelmi hátterét és a hozzá felhasznált irodalmat is. Ezt a kivételes alkotást szeretnénk elhelyezni a történelmi jelen s az aktuális emlékezetpolitikai megfontolások kontextusában. Hiszen ebben a környezetben kell vagy lehet elvégeznie tudatátalakító munkáját – Magyarországon s szerte a világban. Megkíséreljük közelebb hozni az egyedülálló jelenséget, hogy miért a holokauszt utáni harmadik nemzedék képviselői hozták létre a művet, amely Auschwitz evangéliumát képes volt maximálisan megérzékíteni. Megfogadván és beteljesítvén Kertész Imre (ő is hangsúlyosan szerepel a különszámban) gondolatát, hogy a holokauszt csak úgy oldható fel, ha a kultúrába emeljük. Számos, a Múlt és Jövőben először publikáló szerzőt megszólaltatva ezzel az összeállítással szeretnénk elmélyíteni a film recepcióját – a díj-várakozásoktól függetlenül.

 

 

A filmnek nemcsak főszereplője, de társalkotója Röhrig Géza, a Múlt és Jövőegyik legrégebben és legrendszeresebben publikáló szerzője. Lapunk költője. Elmondhatatlan öröm számunkra a teljesítménye (hiszen ez több és más, mint színészi szereplés) és sikere. A számot az ő részvételével mutatjuk be

 

2015. október 27-én

a

Ponyvaregény kávéházban

(Bercsényi utca 5.)

du. 5 órai kezdettel – és természetesen a

lap éppen Budapesten tartózkodó más résztvevői jelenlétében.

 

Ebben a könyvekkel bordázott kávéházban már találkoztunk nyáron, s remélhetően egyre gyakrabban szervezünk itt összejövetelt a Múlt és Jövőbarátainak. A mostani lapbemutató alkalmával nemcsak az új számot válthatjuk magunkhoz, de Röhrig Géza két, még kapható verseskötetét is.

Szeretettel elvár benneteket

A Múlt és Jövő közössége

 

P. S.: A folyóirat következő száma november végén jelenik meg. S hagyományosan a negyedik számunk januárban. Érdemes – éppen ezzel a rendkívűli számmal – megújítani vagy elkezdeni az 2015. évi előfizetést.