Tuzson Bence napirend előtti felszólalásában

Amíg emberek tízezrei, százezrei át tudnak menni az unió határán úgy, hogy senki sem ellenőrzi őket, az terrorveszélyt jelent Európában – hangsúlyozta Tuzson Bence.

A Fidesz-frakció szóvivője napirend előtti felszólalásában aláhúzta, a világ különböző részeiből emberek százezrei, millió indulnak el, hogy jellemzően a zöldhatáron keresztül, – vagy átgázolva a határállomásokon – megérkezzenek Európába. A képviselő elmondta, viszonylag kevés szó esik azonban a terrorizmus veszélyéről.

„ELLENŐRZÖTT MÓDON KELL SZÉTVÁLASZTANI A MENEKÜLTEKET ÉS A GAZDASÁGI BEVÁNDORLÓKAT, VALAMINT KI KELL SZŰRNI A VESZÉLYES EMBEREKET IS.”

A kormánypárti politikus a Parlamentben felidézte, a röszkei eseményeket, amikor támadást intéztek a migránsok a magyar határ ellen. Ezt terrorcselekmények is nevezhetjük – jegyezte meg. Ha valaki megtámadja a magyar határt, erőszakos cselekményt követ el a magyar rendőrök ellen, azt terrorcselekménynek kell minősíteni – fűzte hozzá.

A magyar rendőrség közzétett egy listát, mely azon személyek fényképét, leírását tartalmazza, akik a röszkei eseményekben részt vettek, azt valamilyen formában szervezték. Tuzson Bence felidézte, a Terrorelhárítási Központ (TEK) el is kapott egy 39 éves szír férfit, akinél még a sajátján kívül 8 másik útlevelet találtak. Ki is derült, hogy egy olyan szervezetnek a tagja, melynek egyik feladata az, hogy terrorveszélyes embereket az unióba csempésszen. A képviselő hangsúlyozta, ez az ember Európába már beépült, hiszen Cipruson vállalkozása és komoly vagyona van.

Ez az ember a hátára vett egy hátizsákot, – benne egy magafonnal – majd megjelent a magyar határnál. Vajon ilyenek a tipikus menekültek? – tette fel a kérdést a szóvivő.

Fotó: fidesz.hu

A politikus aláhúzta, amíg emberek tízezrei, százezrei át tudnak menni az unió határán úgy, hogy senki sem ellenőrzi őket, az terrorveszélyt jelent Európában. Tuzson Bence hangsúlyozta, ezt egyre több szakértő és európai politikus is megállapítja. A képviselő szerint ezt a magyar lakosság is érzi; a legutóbbi felmérések szerint az emberek több mint 80 százaléka gondolja úgy, hogy az illegális bevándorlás veszélyt jelent.

Egyúttal leszögezte, mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy kontrollált módon érkezzenek meg az emberek Európába; ne történjen meg, hogy tömeges módon átgázoljanak egy ország határán. Szavai szerint ellenőrzött módon kell szétválasztani a menekülteket és a gazdasági bevándorlókat, valamint ki kell szűrni a veszélyes embereket is.