Benjamin Netanjahu : Zéró toleranciát hirdetünk

Benjamin Netanjahu : Zéró toleranciát hirdetünk

Netanjahu az alábbiakat közölte 2015. augusztus 2-án:

„Nemrég tanúja voltunk két iszonyatos bűncselekménynek. Zéró toleranciát hirdetünk az effajta bűncselekményekkel szemben. .Már utasítottam a biztonsági és bűnüldözési szolgálatot, hogy minden rendelkezésükre álló jogi eszközt használjanak fel a gyilkosok elfogására és foglalkozzanak a késelővel és a gyújtogatókkal a törvény legteljesebb mértékében. Eltökéltek vagyunk abban, hogy határozottan lépünk fel a gyűlölet, a fanatizmus, valamint a terrorizmus ellen, bármely oldal is kövesse el a bűncselekményeket. Az effajta jelenségek elleni harc egyesít minket. . Ez nem ennek vagy annak a frakciónak a harca. Ez az alapvető emberi jogok kérdése és ez a felvilágosult zsidó értékek alapja.”

Benjamin Netanjahu miniszterelnök kijelentette: „Megdöbbenve állok ezelőtt az elítélendő és borzalmas cselekedet előtt. Ez minden tekintetben terrorcselekmény. Izrael Állama erélyesen lép fel a terrorizmus ellen függetlenül az elkövetőtől. Utasítottam a biztonsági erőket, hogy minden rendelkezésükre álló eszközzel fogják el a gyilkosokat, és állítsák őket haladéktalanul bíróság elé. Az izraeli kormány egységesen és határozottan lép fel az ilyen sajnálatos és szörnyű bűncselekményekkel szemben. Izrael állampolgárai nevében osztozom Ali Dawabsha család fájdalmában, és gyors felépülést kívánok a sebesült családtagoknak!”

Prime Minister Benjamin Netanyahu’s remarks following his visit of the injured Dawabsha family in the hospital. Video: GPO