Rogán Antal:A Quaestor károsultjai kártalanításának megakadását a bankok okozták

A Quaestor károsultjai kártalanításának megakadását a bankok okozták azzal, hogy az Országgyűlés döntését megtámadták, beadvánnyal fordultak az Alkotmánybírósághoz – mutatott rá Rogán Antal.

rogan20120625145926_182119

Az Országgyűlés gazdasági bizottságának fideszes elnöke a testület szerdai ülését követően ezzel magyarázta, hogy most csak a 6 millió forintig terjedő kártalanítást lehet végrehajtani.

„AZ AB DÖNTÉSÉNEK A FÜGGVÉNYÉBEN LEHET BEFEJEZNI A KÁROSULTAK KIFIZETÉSÉT.”

A Fidesz frakcióvezetője egyúttal hangsúlyozta: ez azonban a Quaestor-károsultak többségének megoldást jelent, mert a brókercég mintegy 32 ezer károsultja közül körülbelül 20 ezer kárvallott 6 millió forint alatti betéttel, befektetéssel rendelkezett a Quaestornál, az ő kártalanításuk megtörténik.

A 6 millió forint feletti megtakarítással, befektetéssel rendelkezők esetében meg kell várni az Alkotmánybíróság döntését – mondta a gazdasági bizottság kormánypárti elnöke.

Hozzátette: az Ab döntésének a függvényében lehet befejezni a károsultak kifizetését, ugyanakkor megjegyezte azt is, ha kell, a parlament is visszatér az ügyre.