Róna Tamás vitte Kecskemét polgármesterének levelét Ferenc pápához

Róna Tamás vitte Kecskemét polgármesterének levelét Ferenc pápához

 

Szemereyné Pataki Klaudia befogadó nyilatkozatban kérte Ferenc pápát arra, hogy támogassa Kecskemét 2018-as Európa Ifjúsági Fővárosa pályázatát. Kecskemét polgármester asszonyának levelét személyesen adta át Vatikánban dr. Róna Tamás, az Alföldi Régió vezető rabbija.


r__natam__s_ferencp__pa.jpg

A magánkihallgatáson dr. Róna Tamás egy másik levelet is átnyújtott Ferenc pápának. Ez pedig arról szólt, hogy legyen Kecskemét az Európai Egyházak Közötti Párbeszéd Fővárosa is három év múlva. A magyarországi egyházak egyöntetűen támogatták a vezető rabbi kezdeményezését, és Kurt Koch, a Keresztény Egységtörekvés Pápai Tanácsának elnöke is jelezte, hogy értő fülekre talált a kérés a Vatikánban.

„Lehetőségem volt átadni mindkét levelet, sőt beszélni is tudtam róluk a pápának – nyilatkozta Róna Tamás vezető rabbi a Kecskeméti Televíziónak. – Hihetetlen volt, hogy ez megtörtént, legmerészebb álmaimban sem gondoltam volna. Majd egy nappal később Kurt Koch kardinális, bíboros úr már nagyon „finoman” jelezte, hogy halló fülekre talált a kérés, ami elképesztő távlatokat nyit Kecskemét számáéra.

A rabbi szerint, ha létrejönne a kezdeményezés, akkor akár a pápa is ellátogathatna Kecskemétre, a város és Magyarország számára pedig végtelen lehetőségek nyílnának.

Szeretetett hazánknak, Magyarországnak nagy szüksége van arra, hogy jó, értékes, egységes üzenetek jelenjenek meg. Belül is, itthon is, és határokon kívül is…– fogalmazott Róna Tamás. (KTV / keol.hu)