Kellemes nyáreleji időjárás; egy-két fokos lehülés.

Izraeli Időjárás-előrejelzés

 

irani_atombiz

Federica Mogherini asszony, az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője, aki részt vesz a Bécsben, a hat hatalom és Irán képviselői között folyó megbeszéléseken, órákkal a június 30-ról július 7-re elhalasztott újabb határidő lejárta előtt kijelentette: nem lesz újabb meghosszabbítás.

Ugyanakkor jelezte: ha a megbeszéléseken részt vevő egyik-másik külügyminiszter kedden hazautazna, az nem jelenti a megbeszélések végét, mert csütörtökig, de legkésőbb péntekig visszatérnek Bécsbe, a végső megállapodás aláírására.

„Nem arról van szó, hogy ismét eltoltuk a határidőt, csupán rugalmasan értelmezzük” – indokolta az iráni fél által támasztott nehézségek miatt lassan már bohózatba illő időhúzást.

Mogherini szerint a megoldásra váró ellentétek kis részét nagy erőfeszítéssel sikerült áthidalni, de a legtöbb súlyos vitás kérdés még megoldásra vár.

Marie Harf, az Egyesült Államok külügyminisztériumi szóvivője szerint július 10-ig, péntekig folytatják a tárgyalásokat.

Az Iránnal folyó vita 13 évre tekint vissza. Az Iráni Iszlám Köztársaság az őt sújtó nemzetközi szankciók azonnali eltörlését követeli, míg a vele tárgyaló „hatok” – az Egyesült Államok, Oroszország, Kína, Nagy Britannia, Franciaország és Németország –biztosítottnak akarják tudni, hogy Irán atomprogramja kizárólag békés célokat szolgál.

 

 

izraelarabs2

 

 

 

2015. július 8, szerda
■ Kellemes nyáreleji időjárás; egy-két fokos lehülés.■ Csütörtökön felmelegedés.

■ Pénteken és szombaton enyhülés.

Golán: 32º/17ºC
Cfát: 28º/16ºC
Tiberiás: 38º/22ºC
Haifa: 27º/20ºC
Tel Aviv: 28º/22ºC
Asdod: 28º/23ºC
Jeruzsálem: 29º/18ºC
Beér Séva: 32º/20ºC
Holttenger: 39º/29ºC
Eilat: 40º/27ºC