Nagy Gyula Zoltán a vendéglátásról és a gyógyulásról az Izraeli kóser vendégekről

Nagy Gyula Zoltán a vendéglátásról és a gyógyulásról az Izraeli kóser vendégekről

 

Zöld szállodában a Békében

Nagy Gyula Zoltán a vendéglátásról és a gyógyulásról

 

Ön turisztikai szakemberként azért dolgozik, hogy minél többen jöjjenek hazánkba Izraelből, elsősorban pihenni, gyógyulni. Mi a helyzet, sokan jönnek?

Öt évvel ezelőtt egy tel-avivi rendezvényen találkoztam egy utazási iroda vezetőjével, akivel azóta is gyümölcsöző kapcsolatot sikerült kialakítanunk. Ennek is köszönhetően évente kétszer, júniusban és augusztusban jönnek 2-3 hetes gyógykúrára, közel 40 fős csoportokban Hajdúszoboszlóra, a Hotel Békébe. A csoportokkal minden alkalommal ellátogatunk Debrecenbe, ide a zsinagógába is. Szerencsére a rabbi úrral is jó a kapcsolatunk, de elmegyünk a környező helyekre is, számos kulturális programot szervezünk, járunk koncertekre, különböző eseményekre is. Nagyon fontos, hogy jól érezzék magukat nálunk, így is elvigyék az ország, Hajdúszoboszló, és a szállodánk jó hírét. Ezt azzal is igyekszünk elérni, hogy erre az idényre sikerült elnyernünk a Zöld Szálloda címet is.

Ha egy izraeli vendég kóser ellátást igényel, azt is megoldják?

Természetesen megoldjuk, ilyenkor felvesszük a hitközséggel a kapcsolatot, ki is szállítjuk naponta a kóser ebédet.

Magyar gyógyulni vágyók is ellátogatnak a szállodába?

Persze, hiszen leginkább belföldi látogatóink vannak egész évben, vannak konferenciák is nálunk, de elsősorban az egyéni belföldi utazások a legjellemzőbb Hajdúszoboszlón. Vendégkönyvünk napról napra bővül, eleddig csak dicsérő szavakat kaptunk.

A szállodában gyógykezeléseket is kapnak?

Tudni kell, a gyógyvíz önmagában nem az igazi, így a helyben igénybe vehető gyógykezelések az iszappakolástól kezdve az elektroterápián át a gyógymasszázsig, gyógytornáig bezárólag közel 40 féle kezelésből állnak össze. Naponta háromszori kezelés, az ami legalább egy hetes, de leginkább kélt hetes időtartam alatt lehet hatékony. Azt gondolom, hogy ezt mindenkinek csak ajánlani tudom. Jöjjenek akár Magyarországról, akár Izraelből, itt mindenkit nagy szeretettel fogadunk.

Köszönöm a beszélgetést.

Breuer Péter