Washingtonban megkezdte két napos tanácskozását a Zsidó Világkongresszus Végrehajtóbizottsága.

Washingtonban megkezdte két napos tanácskozását a Zsidó Világkongresszus Végrehajtóbizottsága.

heizler

A magyar zsidóságot Heisler András, a Mazsihisz elnöke, a Világkongresszus alelnöke képviselte. A világ több mint 50 országának képviselői a zsidóságot leginkább foglalkoztató politikai kérdésekkel foglalkoztak. A Párizsi és a Koppenhágai terroresemények tárgyalását követően a résztvevők külön kiemelték a szervezetek intézményeinek biztonsági kérdéseit. A magyar delegátus a kormánnyal való kapcsolat javulásáról tudott beszámolni és jelezte, hogy biztonsági kérdésekben már konkrét lépések történtek a zsidó közösségen belül és felvették a kapcsolatot a kormány képviselőjével is. Az ülésen markánsan megfogalmazódott, hogy a közösségi intézmények védelmének növelése minden ország kormányának kötelessége. A legutóbbi hónapok támadásai során Európában 12 embernek csak azért kellett meghalnia, mert zsidó vallású.

 

izraeli magyar.wjc

 

 

 

 

 

wjc

A Zsidó Világkongresszus éves rendes ülésén megszavazták az antiszemitizmussal és a terrorizmussal kapcsolatos állásfoglalást, nyilatkozatot fogalmaztak meg az Izraeli-paleztin kapcsolatokról és a világ zsidó közösségét érintő fontos politikai kérdésekről. A zárt tanácskozás második napján a zsidó vezetők a washingtoni vezető politikusokkal fognak találkozni és megbeszéléseket folytatni.

Lauder, other Jewish leaders to testify at US Congress hearing on anti-Semitism in Europe

 

The leadership of the World Jewish Congress (WJC) will meet in Washington, DC to discuss the growing threats to Jewish communities, and in the wake of the recent terrorist attacks in Paris and Copenhagen, the Subcommittee on Africa, Global Health, Global Human Rights, and International Organizations of the US House of Representatives chaired by Rep. Christopher Smith has announced a hearing on the rise of anti-Semitism across Europe next Tuesday.

WJC President Ronald S. Lauder is scheduled to testify before the subcommittee. He will be joined by Roger Cukierman, president of the Representative Council of Jewish Institutions of France (CRIF), and Dan Rosenberg Asmussen, president of the Danish Jewish community.