Orbán Viktor:”Mi célszemélyei voltunk a titkos nyomozásoknak, bennünket zaklattak, bennünket hallgattak le, ránk telepítettek ügynököket, és bennünket gumibotoztak”

„Mi célszemélyei voltunk a titkos nyomozásoknak, bennünket zaklattak, bennünket hallgattak le, ránk telepítettek ügynököket, és bennünket gumibotoztak” – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn az Országgyűlésben.

parlament orbán

Orbán Viktor egy jobbikos képviselő azonnali kérdésére úgy reagált: amit legszívesebben mondana, azt nem mondhatja, s amit szíve szerint tenne azokkal, akik „sunyi módon gyanúsítgatnak”, azt nem teheti.

„A VALÓSÁG AZ, HOGY MI ALAKÍTOTTUK AZ ELSŐ KOMMUNISTAELLENES SZERVEZETET.”

„A népnyelv erőteljes kifejezéseit és a népi elégtétel bevett módszereit kerülnie kell a miniszterelnöknek” – fogalmazott, megjegyezve: „pedig kedvem lenne hozzá és igény is volna rá”.Azt mondta: ezt kerülni kell, amíg az ország élén áll, de „ez nem tart örökké, mindennek rendelt ideje van, az elégtételnek is”. Azt hangoztatta: „mifelénk az ilyesmit nem cáfolni szokták, hanem visszautasítani”, nevetségesnek tartotta a hallottakat. Közölte: ha bármit fel lehetett volna hozni ellene az elmúlt 25 évben, akkor már régen „kitekerték volna a nyakát”.

A kommunizmus elleni küzdelmet erkölcsi indíttatásúnak nevezte, utalva arra, hogy erkölcsi kötelesség teljesítéséért nem járhat előny, és sosem hozakodtak elő antikommunista érdemekkel.

Kiemelte: a valóságban fordítva állnak a dolgok, ” mi célszemélyei voltunk a titkos nyomozásoknak. „A valóság az, hogy mi alakítottuk az első kommunistaellenes szervezetet” – szögezte le, s jelezte: büszke, hogy 25 évet tett bele abba, hogy „a kommunisták még felvizezett, hosszúlépéses formában se térhessenek vissza”.