Rogán Antal: Petőfi Sándor szavait idézve kijelentette

A politikai közösségünk küldetése a keményen dolgozó emberek szabadságának és érvényesülésének a megteremtése – hangsúlyozta a Fidesz frakcióvezetője a Fidelitas XII. tisztújító kongresszusán.

Rogán Antal Petőfi Sándor szavait idézve kijelentette, a politikai szerepvállalás küldetés, „aki csak a saját érdekeit, a saját érvényesülését keresi, az nem méltó arra, hogy mások választott képviselője és vezetője legyen”.

Fotó: fidesz.hu

A Fidesz frakcióvezetője, a Fidelitas egyik alapítója kifejtette, az ifjúsági szervezet a polgári kereszténydemokrata világ politikai közösségének része. Emlékeztetett rá, hogy a Fidesz alapítóinak célja a kommunista örökség felszámolása volt, ami egyúttal a nemzeti függetlenség előfeltételének is bizonyult. Szavai szerint ennek a küzdelemnek két fontos állomása volt, a Terror Háza létrejötte, valamint az új alaptörvény megalkotása. Leszögezte, a nemzeti függetlenségért vívott harc sikerét semmi nem szimbolizálta jobban, mint 2015 februárja. „Járt itt a német kancellár, járt itt az orosz elnök, velünk volt Mr. Goodfriend, és a végén mindenki szépen, békésen hazament” – jegyezte meg.

Rogán Antal szerint vannak, akik szerint a szabadsághoz elég a szólás- és sajtószabadság. Fontos ez, de ezen túl is kell mutatnunk – tette hozzá, hangsúlyozva, a magyar szabadság igazi hitlevele az 1848-as 12 pont.

Abban a sajtó- és szólásszabadságon túl ott van a felelős nemzeti kormány, a gazdasági függés megszüntetése, a nemzet egyesítése és a közös teherviselés – sorolta.

„VAJON AZ VOLT-E A FELELŐS NEMZETI KORMÁNY, AMELYIK AZ IMF-HITELT FELVETTE, VAGY MI, AKIK VISSZAFIZETTÜK?”

Elmondta, a rendszerváltás óta két politikai közösség kapott lehetőséget a kormányzásra.

Vajon az volt-e a felelős nemzeti kormány, amelyik az IMF-hitelt felvette, vagy mi, akik visszafizettük? – tette fel a kérdést, megjegyezve, a baloldali kormánnyal szemben a Fidesz-kormány csökkentette az államadósságot, és 3 százalék alatt tartotta a hiányt.

A gazdasági függés megszüntetéséért azok tettek-e többet, akik a Mol kisebbségi tulajdonrészét eladták az oroszoknak, vagy mi, akik visszavettük? – folytatta.

Azok tettek-e többet a közös teherviselésért, akik 30 százalék fölötti szja-t vezettek be, és a Bajnai-kormány idején még azt is megadóztatták, vagy mi tettünk ezért többet, akik azt mondtuk, ha valaki keres, akkor az a legfontosabb, hogy minél több maradjon nála? – intézte szavait a megjelentekhez.

Emlékeztetett rá, a Fidesz-kormány csökkentette a személyi jövedelemadót, és megszüntették a nyugdíjjárulék megadóztatását. Rogán Antal – utalva a 2004 decemberi népszavazásra, valamint a kettős állampolgárság intézményének megalkotására – hangsúlyozta, egyértelmű az is, hogy melyik politikai közösség tett a legtöbbet a nemzet egyesítéséért.

A politikus úgy fogalmazott, ha egy baloldali politikai közösség ismét lehetőséget kap a kormányzásra, akkor „tönkreteszik és elveszik azt, amit az elmúlt években sikerült elérni”. Rogán Antal kitért a szélsőjobboldali politikai közösségre is. A beszervezett szervezte és finanszírozta a Jobbikot – jegyezte meg Kovács Béla mentelmi jogának felfüggesztésével kapcsolatban. Egyedül a mi politikai közösségünk az, amelyik valóban autonóm és független – jelentette ki.

„A VASÁRNAPI MUNKAVÉGZÉS TILALMA A MAGYAR KISKERESKEDŐKET, A GARÁZSBOLTOSAKAT SEGÍTI.”

A mi politikai közösségünk legfontosabb küldetése a szabadság megteremtése – emelte ki. Szavai szerint ebben a politikai közösségben mindig helye kell, hogy legyen a sikernek és az érvényesülésnek.

Mi nem lehetünk irigyek arra, ha valaki más többet keres, ha valaki gyorsabban előrejut – mondta, ugyanakkor kifejtve, nem lehet helye a születési és szellemi előjogoknak sem.

Ennek a politikai közösségnek a valódi politikai küldetése a keményen dolgozó emberek szabadságának és érvényesülésének a megteremtése – hangsúlyozta a fideszes politikus.

Mint mondta, ezért van szükség segély helyett munkára, a progresszív személyi jövedelemadó helyett pedig egyszerű, minél alacsonyabb kulcsú adózásra. A vasárnapi munkavégzés tilalma a magyar kiskereskedőket, a garázsboltosakat segíti, az ő érvényesülésüknek ad lehetőséget, mert a plázák már egyszer tönkretették őket – hívta fel a figyelmet.

Leszögezte, a szabadsághoz bátorságra is szükség van. Ti vagytok a legbátrabbak, álljatok az élre! – intézte szavait a kongresszus tagjaihoz. Mondjátok el mindenkinek, hogy az a politikai közösség, ami ma Paks ellen küzd, milyen álszent – utalt arra, hogy „Gyurcsány és Szigetvári cége milliókat kapott” 2010 előtt.

Nektek az is szabadságotokban áll, hogy elmondjátok, nem helyeslitek az internetadót – fogalmazott, hozzátéve: meghallgatják az érveiket. A frakcióvezető aláhúzta, a Fidesznek nagy szüksége van a fiatalokra, a bátorságukra. Hajrá Fidelitas –zárta szavait.