A Hantech másfél millió eurós beruházással folytatja fejlesztési terveit idén

Idén is fejleszt a Hantech

Másfél millió eurós beruházással folytatja fejlesztési terveit idén a Hantech. A csornai székhelyű társaság saját szakmunkásképző intézettel biztosítja munkaerő szükségletét, dolgozóinak pedig 10 százalékos béremelést helyezett kilátásba.

ZelenkaPal

 

Saját erő felhasználásával idén is folytatja fejlesztési programját a Hantech. Az előirányzott másfél millió eurós befektetéssel a csornai gyárban és a Tamásiban működő üzemben állítanak be új gépeket – így például a legkorszerűbb lézervágó berendezéseket. A hazai mezőgépgyártó ipar vezető cége az elmúlt években több milliárdos fejlesztéseket valósított meg saját és állami fejlesztési forrásokból. A beruházásokra az egyre növekvő exportigények miatt volt szükség. A Hantech ugyanis a világ legjelentősebb mezőgazdasági gépgyártó cégeinek szállít részegységeket. Partnerei között megtalálható többek közt a cseh Zetor, a lengyel Crystal, a japán Kubota és az amerikai John Deere. De, hosszú távú, stratégia együttműködési szerződést kötöttek a német-amerikai Welger cégcsoporttal is. Ennek keretében a magyar cég bálázó gépeket és ennek részegységeit szállít  partnerének. A Hantech cégcsoport gyártmány palettája a korszerű digitális műszerfaltól a betakarító gép részegységekig ível folyamatosan bővül. A termelés 90 százalékát exportálják.
A csornai székhelyű vállalkozás tulajdonosa Zelenka Pál az idei fejlesztésekkel kapcsolatban fontosnak tartotta kiemelni, hogy a Hantech nem csak a berendezésekbe, de a szakoktatásba is komoly összegeket fektet. A duális szakképzés keretében idén már 72 diák tanul a cég szakmunkás képző intézetében. A több mint 500 főt foglalkoztató nyugat-dunántúli cég eredményeiből a foglalkoztatottak is részesednek: idén 10 százalékos béremelésre számíthatnak.

 

WBPI.info

 

Management & Contact Persons