Európa robban? Iszlám közösségek belülről.

Európa robban?

Zvi Yehezkeli izraeli televíziós oknyomozó újságíró

 

 

Nagy érdeklődés mellett tartotta meg Zvi Yehezkeli oknyomozó újságíró előadását az Uránia moziban. Az előadás során arra igyekezett felhívni a szakértőkből, újságírókból, érdeklődőkből álló közönség figyelmét, hogy Európa, a világ veszélyben van. Az előadás során sikerült kérdéseket feltenni is Zvi Yehezkelinek.

Sok mindenről beszélt, Európa felelősségéről is, de sikerül-e Izraelnek katonákat találni ehhez a küzdelemhez?

Tudom, hogy vannak olyan emberek Izraelben, akik Szíriában harcolnak, van közöttük, aki a csoportját arra tanítja, hogyan is kell bátornak lenni. Szerencsére az izraeli titkosszolgálat megállította ezt az embert. Visszatérve a kérdésére, az egész világ érintett ebben a küzdelemben, így Izraelben is napi szinten kell harcolni az iszlám szélsőségesek ellen, a terror ellen. De Izrael egy pici példa a sok közül, hogy mi történik.

Breuer Péter

A Patmos Records Kiadó és a Jövőképp! Egyesület egyszeri és megismételhetetlen rendezvényére, került sor amelyen Zvi Yehezkeli neves izraeli televíziós oknyomozó újságíró első alkalommal számol be egyedülálló munkásságáról.

Európa robban – iszlám közösségek belülről

A rendezvény során szakértő vendégünk az iszlám Európán belüli terjedésének hatásait ismertette – az elmúlt hetek eseményeit is érintve. Yehezkeli muszlimnak adva ki magát tökéletes arab tudását kihasználva épült be több európai iszlám közösségbe. Rendszeresen készít tudósításokat az arab világról; társszerzője az Allah Islam című dokumentumfilm-sorozatnak, mely az iszlám európai elterjedésének hatásait vizsgálja.

Ízelítőként íme egy rövid videó előadónk munkásságából: