A Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége –

A Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége –  (MEASZ) közleménye

os.mti.hu/hirek/104440/a_magyar_ellenallok_es_antifasisztak_szovetsege-osszefogas_a_demokraciaert-measz_kozlemenye

  1. alkalommal! Megkezdte a MEASZ a Radnóti Miklós Antirasszista Díjak átadó ünnepségre a támogatói jegyek árusítását. A díjakat Hanti Vilmos, a MEASZ elnöke fogja átadni. Majd köszönti a díjazottakat Kálmán Olga, az ATV főszerekesztő-műsorvezetője és Kardos Péter főrabbi. A műsort Rózsa Péter, a Klubrádió főszerkesztő-helyettese vezeti, a laudációkat Tóth Károly, a MÚOSZ elnöke olvassa fel. Közreműködnek korábbi Radnóti-díjasok: Arató András, Bálint András, Bródy János, Gálvölgyi János, Garai Róbert, Hegedűs D. Géza, Németh Péter, Sas József.

A MEASZ legkiemelkedőbb anyagi támogatása elismeréseként a „Humanizmus nagykövete” díjat az idén Regös István és Trom András kapja meg.

  1. Radnóti-díjasai:  Borszéki Gyula, Fischer Ádám, Galkó Balázs, Holopné Schramek Kornélia, Janisch Attila, Komássy Gyula, Koncz Zsuzsa, Konrád György, id. Lasz György (posztumusz), a Dr. Szegő Tamás Díj Alapítvány, Szerényi Jánosné, a Szombathelyi Zsidó Hitközség, Szunyogh Szabolcs, Ungvári Tamás, Vitray Tamás. Idén is többen kapnak Radnóti-jelet azok közül a Radnóti-díjasok közül, akik sokat tettek az elmúlt években a díj szellemében. További információ a www.antifasiszta.hu-n.