Orbán Viktor : levélben nyilvánított részvétet Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnöknek

Orbán Viktor miniszterelnök levélben nyilvánított részvétet Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnöknek amiatt, hogy vasárnap az Iszlám Állam dzsihadista szervezet egyiptomi kopt keresztényeket gyilkolt meg.

ner99999

A levélben – amelynek tartalmát Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke ismertette az MTI-vel kedden – a kormányfő úgy fogalmazott: mélyen megrázta, hogy 21 egyiptomi kopt keresztényt mészároltak le brutálisan Líbiában.

„A MAGYAR KORMÁNY ELKÖTELEZETTEN TÁMOGAT MINDEN ERŐFESZÍTÉST A SZÉLSŐSÉGES CSOPORTOK ELLEN.”

Orbán Viktor a kormány és a magyar emberek nevében részvétét és együttérzését fejezte ki az egyiptomi elnöknek és népnek, valamint az áldozatok családjainak.

Mint írta, ez a semmivel sem igazolható tett nemcsak ellentmond minden vallás tanításának, hanem az emberiség alapvető értékeivel sem egyeztethető össze. A magyar kormány elkötelezetten támogat minden erőfeszítést a szélsőséges csoportok ellen, és támogatja az egyiptomi kormányt a terrorizmus ellen folytatott küzdelemben – hangsúlyozta.

Az Iszlám Állam dzsihadista szervezet líbiai szárnya vasárnap este tett közzé videofelvételt 21 egyiptomi kopt keresztény foglyuk lemészárlásáról. Az egyiptomi légierő a koptok meggyilkolásáért való megtorlásként hétfőn bombázta az Iszlám Állam líbiai állásait.