Jeruzsálemi könyvvásár

Jeruzsálemi könyvvásár

Múlt és Jövő Alapítvány

 

Kedves barátaink!

Ez a hírlevél elsősorban izraeli olvasóinkhoz, barátainkhoz szól. Kevés olyan címzettje van azonban, akinek ne lenne családja, barátja az Ígéret földjén, s akivel ne lenne tartós kapcsolatban. E párbeszéd szintentartásához elengedhetetlenek a magyar könyvek, folyóiratok – és persze beszélgetések. A Múlt és Jövő ezt felismerte, s 1999 óta valamennyi Jeruzsálemi Nemzetközi Könyvvásáron részt vett – könyvekkel és programokkal. S persze – és talán ez a legfontosabb – a jelenlétével. Sokszor, leginkább az intifáda éveiben a Múlt és Jövőcímet Hungaryra változtatva.

Ezért kérünk mindenkit szerte a világon, hogy ezt a hírlevelet továbbítsa (forwardolja) azoknak, akiket illet.

Idén szervezési okok miatt nem tudunk résztvenni ezen az eseményen, amely új helyre is költözik, a hagyományos Binjanei Haumából a régi jeruzsálemi vasutállomásra a Rakevetre.

Fáj a szívünk, hogy nem leszünk ott ezen az eseményen, amely február 8-án kezdődik és 12-ig tart, s amely minden bizonnyal új formákkal új tradíciót kezd. Abban sem vagyunk biztosak, hogy mindenki idetalál régi meghitt olvasóink közül.

Azonban, hogy ez a kapcsolattartás ne szakadjon meg, a következőt javasoljuk.

Nézzétek át a honlapunkon a régi és új könyveink listáját. Válasszátok ki azt, amit szeretnétek magatokhoz váltani – igen, tudjuk, ez nem ugyanaz, mint megszagolni, belelapozni a könyvbe –, és a [email protected] megírni a választásotokat.

Ígérjük, hogy a jeruzsálemi olvasóknak személyesen, a többieknek az izraeli postán keresztül eljuttatjuk a könyveket. (Lelevelezve, megbeszélve a módját.) Sőt: akinek személyesen nyújthatjuk át, annak az itteni szlogent és szokásokat követve – száz sékelért négy nem újdonság könyvet is biztosítunk. A régi lapszámokból – szintén tradicionálisan – minden vásárló kap egyet.

Még egyszer elnézést kérve a jelen nem létért, olvasásra, kapcsolatunk fenntartására buzdítva várjuk leveleiteket, megrendeléseiket, szeretettel:

 

a Múlt és Jövő közössége