Amichai Lau-Lavie rabbi & Sandi Simcha DuBowski az Aurórában

Amichai Lau-Lavie rabbi & Sandi Simcha DuBowski az Aurórában

Szeretném figyelmetekbe ajánlani Budapest egyik új klubja, az Auróra soron következő, zsidó tematikájú programjait.

Amennyiben bármilyen kiegészítő információra van szükségetek, jelezzétek. (Részletes leírásokért ld. az események linkjeit)

Köszönettel,

Nyusztay Máté
Auróra kommunikáció

01/08 Cs | 19:00 Hatágú szivárvány az Aurórában / „I am no abomination – A Gay Response to Homophobia and Jewish Law” – Amichai Lau-Lavie & Sandi Simcha DuBowski Budapesten
Nem vagyok „utálatos”: egy meleg férfi válasza a zsidó vallási homofóbiára
Interaktiv előadás a queer identitásról, a zsidó hagyományról és arról, hogy hogyan lehet régi és modern elveket összeegyeztetni.  Az előadás során filmrészleteket is fogunk nézni Sandi Simcha DuBowski „Trembling before G-od” című dokumentumfilmjéből, amely a melegek helyzetét mutatja be ortodox zsidó közösségekben. Az este folyamán a film rendezője is vendégünk lesz, aki éppen filmet forgat Amichai Lau-Lavieról.
A program az Izraeli Kulturális Intézet Minyanim csoportja, a MAROM Budapest, a Dor Hadas és az Auróra együttműködése révén jön létre

01/09 P I 19:00: P!NK SHABBAT II Amcihai Lau-Lavie x Kardos+Lamm x Rast Duó x DJ Pozor
You are the Sabbath Queen – Zenés, evős-ivós szombatfogadás Lau-Lavie-val, Lamm Dáviddal és Kardos Danival

01/10 Szo | 18:00 The greatest story never told – Amichai Lau-Lavie rabbi előadása
Képes-e a zsidó hagyomány legősibb történetmesélő rítusa kapcsolatot teremteni a legfiatalabb generációk és több-ezer éves kulturális örökségük között? A „Legjobb elmeséletlen történet” Amichai Lau-Lavie performansz művész és pedagógus előadása, mely önfelfedezés és egyben a judaizmus 21. századi újraértelmezése. Az előadás során Amichai öt olyan elvet mutat be amely megszüntetheti a modern társadalom és annak vallási hagyományai közötti szétszakítottságot.

01/10 Szo | 21:00 Butterfly effect, majd DJ Előttejátszomdelehethogyutánais (Post-klezmer Disco)
A Butterfly Effect 2010-ben alakult, a dzsessz a népzene és a hiphop és a klasszikus zene elemeit ötvözi. A tagok – Magyar Bori , Vázsonyi János, Kardos Dániel, Dömötör Tamás – négyféle zenei stílust képviselnek, a zene mégis egységes.

AZ AURÓRÁRÓL:

Alkotótér | Bázis | Klub
Az Auróra moduláris bútoraiból bármit fel lehet építeni: baráti összejöveteleket, kulturális programokat, szimfonikus zenekarokat, játszóteret, szociális érzékenységet, fából vaskarikát és becsületkasszát. Tényleg. Bármit. Moduláris!
Cím: VIII. Auróra u. 11.
Nyitvatartás:  H,K,Sze,V: 10:00 – 0:00, Cs: 10:00 – 2:00, P,Szo: 10:00 – 4:00