Walenberg mentettjei tiltakoznak Svédországnál

WALLENBERG MENTETTJEI TILTAKOZNAK SVÉDORSZÁGNÁL

Raoul Wallenberg tevékenységének hajdani színhelyéről, Magyarországról a zsidó közösség tiltakozni kényszerül emlékének szülőhazája általi súlyos megsértése miatt! 

A „Palesztin-arab államiság” hivatalos svéd elismerése egy olyan politikai formáció legalizálása, melynek deklarált legfőbb célja a zsidó államnak, Izraelnek és a zsidó népnek az elpusztítása. 

Amit Svédország a palesztin államiság egyoldalú elismerésével követel az az egyoldalú, békeszerződés nélküli izraeli kivonulás a Jordán nyugati partjáról. Egy ilyen lépést Izrael már megtett, amikor feltételek nélkül kivonult Gázából. Az eredmény a folyamatos, gyilkos, kizárólag civil célpontokra irányuló rakétaözön lett. 

Nehéz elképzelnünk, hogy a mi hős Wallenbergünk szülőhazája a zsidók elleni újabb Holokausztot akarná, lépésével mégis ezt bátorítja! 

Raoul Wallenberg áldott emlékét tisztelve azzal a kéréssel fordulunk a svéd kormányához, hogy vizsgálja felül közel-keleti álláspontját, egészen a békés egymás mellett-élés elvének arab elfogadásáig!

Budapest, 2014. december

Tiltakozó szervezetek:

Bne’i Brit Magyarország, Breuer Péter elnök

Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH), Köves Slómó vezető rabbi

Magyar Zsidó Kulturális Egyesület (MAZSIKE), Kirschner Péter elnök

Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (MAZSIHISZ), Heisler András elnök

Magyarországi Cionista Szövetség, Dr Kardi Judit elnök

Magyarországi Autonóm Ortodox Hitközség, Kürti Csaba igazgató

Mensch Alapítvány, Steven Geiger ügyvezető

Kapcsolat: Dr Olti Ferenc koordinátor [email protected]