Sikeres évet zár a Hantech Zrt.

Sikeres évet zár a Hantech Zrt.

Sikeres évet zár a Hantech Zrt. A csornai székhelyű vállalkozás bővítette piacait és folytatta a technológiai fejlesztéseket. Az idén 65 éves, magyar magántulajdonban lévő cég szakmunkásképző intézetében hetven diák tanul.

ZelenkaPal

Sikeresen zárja az idei évet a Hantech Zrt. Az idén 65 éves vállalkozás továbbra is a magyar mezőgazdaságigép-gyártás meghatározó szereplője, termékeit a világ több tucatnyi országában ismerik. Az évi 3,5 milliárd forintos árbevételű cég központja a Győr-Moson-Sopron megyei Csornán található, de a cégcsoporthoz tartozik a Tamásiban működő Tamgép Kft. is, amelynek gyártócsarnokaiban főleg a holland-francia Kuhn cégcsoport számára készítenek mezőgazdasági gépekhez való részegységeket – mindezt 200 munkatárs alkalmazásával valósítják meg. A magyar magántulajdonban levő Hantech Zrt. teljes termelését exportra szállítja, fő exportpiacai európai országok és az Egyesült Államok.

A Nyugat-Dunántúl egyik legjelentősebb ipari központjaként is ismert Hantech az elmúlt évben folyamatosan korszerűsítette gyártóbázisát. Ennek részeként az Új Széchenyi terv 26 millió forintos támogatásával korszerűsítette gyártócsarnokait és az üzem szociális helyiségeit. A 100 millió forintos beruházással felújított telephelyet Seszták Miklós miniszter adta át idén augusztusban.

A cég elnök-vezérigazgatója, Zelenka Pál a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara küldöttgyűlésén vehette a Fertő-Rábaközi Térség Gazdaságáért Díjat, majd ezt követően, augusztus 22-én a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdasági díját vehette át a vállalkozás Varga Mihály minisztertől. A Hantech Zrt. 65. jubileumi ünnepségén a cég törzsgárdájának tagjai emlékgyűrűt vehetnek át.

A Hantech Zrt. Nyugat-Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő társasága. Az egykori gépállomást 1999-ben vásárolták meg a jelenlegi tulajdonosok, s az eltelt évek alatt a Hantech Zrt. a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően csúcstechnológiát honosított meg a Hanságban. A vállalat a legkorszerűbb eljárásokat saját oktatóbázisán adja át a fiataloknak. A cég szakmunkásképző intézetében idén szeptemberben hetven fiatal kezdte meg, illetve folytatta tanulmányait.