Balog Zoltán a négy történelmi egyház vezetőjével egyeztetett csütörtökön

 

Balog Zoltán a négy történelmi egyház vezetőjével egyeztetett csütörtökön Budapesten, a megbeszélésen az egyházi fejlesztésekről is szó volt – tájékoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az MTI-t.

„A RÉSZTVEVŐK MEGÁLLAPODTAK ABBAN, HOGY AZ ÁLLAM ÉS AZ EGYHÁZ KONSTRUKTÍV EGYÜTTMŰKÖDÉSÉNEK SZAKMAI KÉRDÉSEIBEN RENDSZERES SZAKMAI EGYEZTETÉSEKET FOLYTATNAK A JÖVŐBEN.”

A megbeszélésen részt vett Erdő Péter bíboros, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke, Bölcskei Gusztáv, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke, Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke és Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének elnöke – olvasható az Emmi közleményében.

 

D_MTZ20141120023
Cím:  A történelmi egyházak vezetőivel tárgyalt Balog Zoltán
Szöveg:  Budapest, 2014. november 20. Frölich Róbert, a Dohány utcai zsinagóga főrabbija, Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) elnöke, Tarr Zoltán, a Magyarországi Református Egyház zsinati tanácsosa, Bölcskei Gusztáv református püspök, a Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke, Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek, Mohos Gábor, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) titkára, Veres András szombathelyi megyés püspök, Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház (MEE) elnök-püspöke és Krámer György, a Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodájának igazgatója (j-b) 2014. november 20-án az Emberi Erőforrások Minisztériumának tükörtermében, ahol az emberi erőforrások minisztere, Balog Zoltán a történelmi egyházak vezetőivel folytatott megbeszélést. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Azonosító:  D_MTZ20141120023

A tárgyaláson a felek a következő uniós költségvetési időszak egyházakat is érintő tervezett operatív programjai. Az Emmi közlése szerint Balog Zoltán elmondta, a kormányhatározatokban rögzített egyházi fejlesztéseket a kormány korábbi szándékával összhangban támogatja.

A résztvevők megállapodtak abban, hogy az állam és az egyház konstruktív együttműködésének szakmai kérdéseiben rendszeres szakmai egyeztetéseket folytatnak a jövőben – írták. A tárgyaláson az egyházakat érintő költségvetési kérdések is szóba kerültek, és a felek megegyeztek abban, hogy további egyeztetéseket fognak tartani az egyházi finanszírozási rendszer stabilitásának megőrzése érdekében – olvasható a közleményben.

 

 

 

D_MTZ20141120032
Cím:  A történelmi egyházak vezetőivel tárgyalt Balog Zoltán
Szöveg:  Budapest, 2014. november 20. Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere (középen) megbeszélést folytat a történelmi egyházak vezetőivel az Emberi Erőforrások Minisztériumának tükörtermében 2014. november 20-án. Mellette balról Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár, jobbról Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár és Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Azonosító:  D_MTZ20141120032