Emlékezés a jeruzsálemi terror áldozatinak emlékére

Csütörtök reggel közös ima és emlékezés a jeruzsálemi terror áldozatinak emlékére

jizkorbaner

A magyarországi zsidó közösséget mélyen megrendítette a kedd reggeli jeruzsálemi terrortámadás, amely során zsinagógában imádkozó jámbor hívőkre támadtak késekkel és kalapácsokkal szélsőséges palesztin terroristák.


A példátlanul aljas akció során életét vesztette Rabbi Avraham Shmuel Goldberg, Rabbi Kalman Levine, Rabbi Moshe Twersky és Kupinsky Aryeh, valamint a segítségükre siető drúz rendőr Zidan Sif. Osztozunk a gyászoló családok fájdalmában, mint ahogy azt az egész zsidó világ teszi.  Közösségünk a Mazsihisz Ifjúsági Csoportjának kezdeményezésére gyászimával emlékezik az elhunytakra.

Minden jóérzésű embert arra kérünk, csatlakozzon hozzánk, 2014. november 20. (csütörtök) reggel fél 8-kor és imádkozzunk együtt a Frankel Leó úti zsinagógában (Budapest II. ker., Frankel Leó út 49.) a terror áldozataiért és a Szentföld békéjéért.

A központi megemlékezés a Frankel Leó utca 49. szám alatt lesz, ahol tiszteletét teszi Ilan Mor Izrael Állam magyarországi nagykövete, M. André Goodfriend az Egyesült Államok nagykövetségének ideiglenes ügyvivője valamint Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége elnöke.

A központi megemlékezésen kívül az áldozatok emlékére ugyancsak gyászimát mondanak többek között a Hegedűs Gyula utcai zsinagógában, a Lágymányosi Bét Sálom zsinagógában és a Dohány utcai Hősök templomában, valamint számos vidéki közösségünkben.