Zsidó Nyári Fesztivál: ma Klasszikus klasszisok

Klasszikus klasszisok

Zsidó Nyári Fesztivál

2014. szeptember 4. 

Zene / Irodalom  / Színház  / Film  / Képzőművészet
Nagy örömünkre szolgál, hogy a Fesztivál produkcióit napról-napra hatalmas siker övezi. Palettánk ma sem lesz kevésbé színes, mint az elmúlt napokban volt, este 19 órától a következő programokkal várjuk:
Zorán – Volt egy tánc címmel ad most először egész estés koncertet aDohány utcai zsinagógában. A jól ismert régi és új Zorán-klasszikusokon kívül a legutóbbi duett-albumon elhangzó dalokból is válogatott, sőt, vendégeivel  Gerendás Péterrel ésKulka Jánossal együtt számos Leonard Cohen dalt is az este részévé tesz.
Másik legnagyobb volumenű előadásunkkal, a Robert Capa emlékesttel a budapesti vagányból lett világhírű fényképész, Robert Capa hihetetlen történeteinek nyomába szegődünk. Az est két részből áll: az első részben a Közel Capához című magyar dokumentumfilmmel nyomába szegődhetünk örök hontalanságának,
szerelmeinek, hányattatásainak, a kornak, amelyet fényérzékeny papírjain megörökített. A este második felvonása – melynek címe: Mindig az első vonalban – Capa élettörténetét verssel, zenével, fotókkal mutatja be. A verseket a Budapest Klezmer Band vezetője Jávori Ferenc Fegyazenésítette és szólaltatja meg, előadójuk Maia Morgenstern. Az estet az Uránia Nemzeti Filmszínházban tekinthetik meg, 19:30 órai kezdettel.
A klasszikus zene középpontjában ma világhírű hegedűművészünk Korcsolán Orsolya és partnere, Mali Emese állnak. KornGOLDmark című hazai lemezbemutató koncerjükön a ritkán hallható művek mellett egy felfedezésszámba menő világpremier is felcsendül.
Az est vendége lesz még az igen fiatal és tehetséges csellista, Sugár Nátán, valamint Sugár Gergegly, a Bécsi Szimfonikus Zenekar kürtművésze. A koncert 20 órakor kezdődik a patinás Rumbach utcai zsinagógában.
A  Fesztivál legújabb helyszíne, az első közel-keleti gasztro-kultúrtér, az Akácfa utca 47. szám alatt lévő Mazel Tovizraeli és mediterrán látványkonyhájával a Fesztivál teljes ideje alatt várja az odalátogatókat. Esténként, az előadásokat követően közönségtalálkozók színhelyévé is válik.
JEGYVÁSÁRLÁS

A Zsidó Nyári Fesztivál szervezője: 
a Budapesti Zsidó Hitközség – Zsidó Idegenforgalmi és Kulturális Központja (BZSH – ZSIKK).   

Elérhetőségeink:
BZSH-ZSIKK
1075 Budapest, Síp utca 12.
T: 343 04 20
F: 462 04 77
M: z
[email protected]