17.Zsidó Nyári Fesztivál :Ma igazi összművészeti pezsgéssel várunk!

Ma igazi összművészeti pezsgéssel várunk

Zsidó Nyári Fesztivál

2014. szeptember 3. 

Zene / Irodalom  / Színház  / Film  / Képzőművészet
A FESZTIVÁL NEGYEDIK NAPJA IGAZI ÖSSZMŰVÉSZETI PEZSGÉSSEL VÁR!
Budapest Bár Klezmer Plusz…címmel 19 órakor ezúttal olyan énekesekkel fog fellépni a Dohány utcai zsinagógában, akiket a zenekar koncertjein még nem láthatott a közönség. Vendégművészként ezen az estén a Budapest Bárral frissen debütált Mező Misi mellett László Boldizsárt, a Cotton Club Singers egykori énekesét és
Bangó Margitot is láthatja a közönség. A program érdekessége, hogy a hallgatóság felfedezheti, a klezmer zene lüktetése, zeneisége és lelkülete egyáltalán nem áll távol egy cigányzenekar előadásától.
Parti Nagy Lajos, Grecsó Krisztián, Dés László és Dés András rendhagyó irodalmi estjét  Pár-Beszéd címmel láthatják az Uránia Nemzeti Filmszínházban láthatják este 19:30-kor.
(A koncertre minden jegy elkelt!)
A tangóharmónika nagymestere, David Yengibarian Noé címmel ad koncertet a Rumbach utcai zsinagógában 20 órai kezdettel!  Az örmény hagyomány ihlette egyedi zenei világ az európai és amerikai jazz és improvizatív zenével, az érzéki argentin tangóval. (A koncertre minden jegy elkelt!)
Ma a klasszikus zene kedvelői is találnak kedvükre való programot, hisz a Párizsban élő operaénekesnő,Csordás Klára és partnere Jeff Cohen, zongoraművész Mendelssohn-tól Gershwinig zsidó származású zeneszerzők műveit tűzik műsorukra.Énekek éneke című koncertjüket a belvárosi Goldmark teremben tartják19:30-kor.
A  Fesztivál legújabb helyszíne, az első közel-keleti gasztro-kultúrtér, az Akácfa utca 47. szám alatt lévő Mazel Tovizraeli és mediterrán látványkonyhájával a Fesztivál teljes ideje alatt várja az odalátogatókat. Esténként, az előadásokat követően közönségtalálkozók színhelyévé is válik.
JEGYVÁSÁRLÁS

A Zsidó Nyári Fesztivál szervezője: 
a Budapesti Zsidó Hitközség – Zsidó Idegenforgalmi és Kulturális Központja (BZSH – ZSIKK).   

Elérhetőségeink:
BZSH-ZSIKK
1075 Budapest, Síp utca 12.
T: 343 04 20
F: 462 04 77
M: z
[email protected]