Korszerűsítette csornai telephelyét a Hantech Zrt.

Korszerűsítette csornai telephelyét a Hantech Zrt.

A magyar gazdaság túljutott a holtponton és egyértelmű fejlődési pályára állt – mondta a nemzeti fejlesztési miniszter csütörtökön a Hantech Zrt. csornai telephelyén, amelyet hetvenötmillió százezer forintból korszerűsítettek.

Seszták Miklós hangsúlyozta, hogy a gazdaság folyamatos fejlődéséhez olyan „cselekvőképes, együttműködő cégekre van szükség”, mint a Hantech Zrt., amely kétszáz munkavállalójával a város legjelentősebb foglalkoztatója.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tárcavezetője hozzátette: amikor a kormány fejlesztési összegek elosztásáról dönt, azt nézik elsősorban, hogy együtt legyen a vállalkozói kedv, a fejlődési igény, a határozott vállalkozói elképzelés és a stratégiai szemlélet. A Hantech Zrt. ilyen vállalat, s bár a mostani támogatási összeg nem kiugróan magas – huszonhatmillió háromszázezer forint -, de a dolgozóknak fontos, mert a korszerűsítéssel még stabilabb lett a cég – tette hozzá a miniszter.

A Hantech Zrt. bálázógépek alkatrészeinek gyártásával foglalkozik, szinte száz százalékban exportra termel, az Európai Unióba és az Amerikai Egyesült Államokba. Legfontosabb hazai partnere a Claas Hungária Kft., amely szintén mezőgazdasági gépek gyártásával foglalkozik.

Tallér György, a felügyelőbizottság elnöke elmondta, a május végén befejeződött korszerűsítés keretében egyebek mellett kicserélték a nyílászárókat, a csatorna és a fűtés rendszert, építtettek egy acélszerkezetes csarnokot, amellyel 15 ezer négyzetméterre nőtt a termelési terület.

Tallér György az MTI kérdésére válaszolva elmondta azt is, hogy tavaly 3,8 milliárd forintos bevétellel zárták az évet, idén 3,5-3,6 milliárdra számítanak.

Zelenka Pál többségi tulajdonos elmondta, a vállalatnak szakképzett munkások kellenek, ezért szeptember elsejétől 72 diák kezdi szakmai gyakorlatát a telephelyen.

(MTI)